Рецепт Курка, фарширована грибами і рисом фото

Курка, фарширована грибами і рисом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Курка, Крупи, Гриби, Мал
Рецепти без шкоди
На святковий стіл
Гарячі страви, Страви з начинкою

Ефектне блюдо на святковий стіл, на приготування якого ви витратите зовсім небагато часу і сил.

М'яка і ніжна фарширована курка - хто ж встоїть перед такою спокусою? Якщо ви не знаєте, що приготувати на святковий стіл - цей простий рецепт курки, фаршированої грибами і рисом, здорово вас виручить. Ефектне і смачна страва створить видимість того, що ви багато часу провели на кухні, бажаючи вразити гостей. Насправді підготовча робота невелика, а потім курка не вимагає вашої уваги в процесі запікання. Тому читаємо рецепт приготування курки, фаршированої рисом і грибами, і готуємося вразити і смачно нагодувати гостей.

  • Курка - 1, 5 кілограма
  • Мал - 100 грам
  • Гриби - 200-300 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Паприка суха - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
  • Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
курка, фарширована грибами і рисом - фото крок 1
Насамперед варимо рис. Промиваємо крупу і заливаємо 1 склянкою води. Додаємо 2 дрібка солі і варимо на невеликому вогні після закипання хвилин 10. Мал повинен бути напівготових.
курка, фарширована грибами і рисом - фото крок 2
У невеликій мисці змішуємо 1-1, 5 столових ложки рослинної олії, мелений перець, половину чайної ложки солі і паприку.
курка, фарширована грибами і рисом - фото крок 3
Курку моєму, обсушуємо. Потім ретельно обмазуємо і зовні, і всередині сумішшю, яку приготували.
курка, фарширована грибами і рисом - фото крок 4
Гриби чистимо, миємо й нарізаємо на шматочки.
курка, фарширована грибами і рисом - фото крок 5
Обсмажуємо гриби до готовності в невеликій кількості рослинного масла.
курка, фарширована грибами і рисом - фото крок 6
Цибуля чистий, нарізаємо тонкими півкільцями.
курка, фарширована грибами і рисом - фото крок 7
Обсмажуємо цибулю хвилин 7-8 .
курка, фарширована грибами і рисом - фото крок 8
Для начинки змішуємо обсмажені гриби і цибулю, додаємо рис. Солимо і перчимо до смаку.
курка, фарширована грибами і рисом - фото крок 9
Фаршируємо курку вийшла начинкою. Отвір заколюємо зубочистками.
курка, фарширована грибами і рисом - фото крок 10
Пов'язуємо курці ноги.
курка, фарширована грибами і рисом - фото крок 11
Укладаємо курку в рукав для запікання. Зав'язуємо кінці рукава і укладаємо курку на деко або в іншу жароміцних форму. Проколюємо зубочисткою кілька отворів в рукаві, щоб в процесі приготування виходив пар.
курка, фарширована грибами і рисом - фото крок 12
Запікаємо курку в духовці при температурі 200 градусів приблизно 1 час. Потім розріжте рукав і приберіть його в сторони від курки. Запікаємо ще хвилин 20. За цей час курка зарум'яниться і буде зі скоринкою.

Схожі рецепти