Рецепт Курка, фарширована рисом і яблуками фото

Курка, фарширована рисом і яблуками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Курка
Рецепти без шкоди
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Святковий обід
Гарячі страви, Страви з начинкою

Найкраща начинка для курки на святковий стіл - це ніжний рис з соковитими яблуками, з таким наповненням курочка вийде смачна і ароматна, і гості будуть їсти її з задоволенням.

У нас чомусь все, коли готують таку курочку, найчастіше фарширують її гречкою, хоча є дуже багато інших цікавих начинок. Пропоную вам спробувати один непоганий варіант і приготувати курку, фаршировану рисом і яблуками в домашніх умовах. Насправді така начинка здається мені вельми оригінальною, до того ж, вона досить легка і соковита, так що немає відчуття тяжкості після вечері. Загалом якщо ви любите до свят (або просто так) запікати птицю, спробуйте зробити її у цій простому рецептом курки, фаршированої рисом і яблуками.

  • Курка - 1, 3-1, 5 кілограма
  • Рис відварний - 1 Склянка
  • Яблуко червоне - 0, 5-1 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 0, 5 штуки
  • Часник - 2 зубчики
  • Масло вершкове топлене - 3 Ст. Ложки(1 - в начинку, 2 - для поливу курки)
  • Розмарин свіжий подрібнений - 1 Ст. Ложка
  • Чебрець свіжий подрібнений - 1 Ст. Ложка
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Масло рослинне - За смаком (для смаження)
курка, фарширована рисом і яблуками - фото крок 1
У сотейнику або на сковороді розігрійте трохи рослинного масла і обсмажте на ньому нарізаний дрібно цибулю і подрібнений часник до м'якості.
курка, фарширована рисом і яблуками - фото крок 2
Тепер ми змішуємо в мисці обсмажену цибулю і часник з відвареним рисом, нарізаним кубиками яблуком, розмарином, чебрецем і ложком топленого вершкового масла. Додаємо в начинку сіль і перець за смаком, ретельно все перемішуємо.
курка, фарширована рисом і яблуками - фото крок 3
У заздалегідь промиту і насухо витерту паперовими рушниками курку викладаємо приготовлену начинку. Перев'язуємо ноги курки мотузкою, зверху рясно змащуємо її топленим маслом, посипаємо сіллю і меленим перцем. Викладаємо курку на деко і ставимо її в розігріту до 190 градусів духовку хвилин на 40. Після цього збільшуємо температуру до 220-230 градусів і запікаємо блюдо ще 40 хвилин.
курка, фарширована рисом і яблуками - фото крок 4
Даємо курці 15-20 хвилин постояти у вимкненій духовці, після чого перекладаємо її на блюдо і подаємо до столу. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти