Курка, фарширована рисом, в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва дійсно дуже святкове, і його можна приготувати на день народження, ювілей, весілля або навіть на Новий рік. Курочка виглядає настільки красиво, що навіть шкода їсти таку красу.
Рецепт приготування курки, фаршированої рисом, в духовці я дізналася від своєї подруги, вона робить це блюдо до всіх сімейних свят, я теж вирішила приготувати його на день народження чоловіка. Відмінний, хочу сказати вам, рецепт, правда деякі інгредієнти в ньому я не використовувала, такі як сушені креветки, на смак це сильно не вплинуло. Чоловік і всі гості залишилися задоволені блюдом, на столі воно виглядало просто чудово, а ніжне м'ясо так і тануло в роті. До наступного свята я теж обов'язково зроблю курку, фаршировану рисом, в духовці в домашніх умовах, з нею стіл буде королівським.
- Курка - 2, 5-3 кілограма
- Мал - 3/4 склянки
- Сосиски копчені - 3-4 штук
- Пір'я зеленої цибулі - 3-4 штук
- Часник - 8-9 зубчиків(5-6 - в маринад, 3-4 - в начинку)
- Устричний соус - 6 Ст. Ложок(4, 5 - в маринад, 1, 5 - в начинку)
- Соус соєвий - 4 Ст. Ложки(3 - в маринад, 1 - в начинку)
- Імбир свіжий подрібнений - 1, 5 Ст. Ложки
- Креветки сушений - 3 Ст. Ложки (не обов'язково)
- Масло рослинне - 1-2 Ст. Ложок
- Перець білий мелений - 1 Чайна ложка(0, 5 - в маринад, 0, 5 - в начинку)
- Сіль - - За смаком
Отже, промиваємо і витираємо насухо тушку курки. Потім подрібнюємо шматочок свіжого імбиру і 5-6 зубчиків часнику, викладаємо їх в мисочку, додаємо 4, 5 ложки устричного соусу, 3 ложки соєвого, білий мелений перець і сіль за смаком, перемішуємо інгредієнти - соус готовий. Натираємо соусом курку (всередині і зовні, а також під шкірою) і залишаємо її на ніч маринуватися в холодильнику. Мал слід також замочити на ніч в теплій воді, вона повинна на 2-2, 5 см підніматися над крупою.
На наступний день приблизно за 4 години до передбачуваного свята ми замочуємо сушені грибочки і окремо креветки (якщо будете використовувати) в теплій воді на годину. Після закінчення часу ми наливаємо на сковороду олію і ставимо її на вогонь. Поки масло нагрівається, ми зливаємо воду з грибів і креветок, нарізаємо їх на шматочки, часник подрібнюємо, сосиски ріжемо невеликими кубиками. Обсмажуємо на маслі спочатку сосиски з часником, а потім додаємо гриби (і креветки), смажимо все ще пару хвилин, після чого викладаємо на сковороду рис (без води). Смажимо все інгредієнти до золотистого кольору, потім наливаємо в сковороду ложку води і тушкуємо начинку до розм'якшення рису. В кінці викладаємо нарізану зелену цибулю, смажимо все ще трохи і знімаємо з вогню, додаємо білий перець, устричний соус, соєвий соус і сіль.
Тепер приготовлену начинку ми відправляємо всередину курки, отвір скріплюємо зубочистками. Кладе тушку в форму або на деко і ставимо її в розігріту до 190 градусів духовку. Залежно від розміру тушки запікати курку слід від 1, 5 до 2 годин, під час приготування курку слід поливати соком, який утворюється на дні форми.
Якщо курка почне підгоряти зверху, накрийте її фольгою, але особисто мені подобається коричнева ароматна кірочка на м'ясі. Приємного всім апетиту!