Рецепт Курка, фарширована рисом, в духовці фото

Курка, фарширована рисом, в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Курка, Крупи, Мал
Рецепти без шкоди
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Святковий обід
Гарячі страви, Страви з начинкою, Фаршировані

Ця страва дійсно дуже святкове, і його можна приготувати на день народження, ювілей, весілля або навіть на Новий рік. Курочка виглядає настільки красиво, що навіть шкода їсти таку красу.

Рецепт приготування курки, фаршированої рисом, в духовці я дізналася від своєї подруги, вона робить це блюдо до всіх сімейних свят, я теж вирішила приготувати його на день народження чоловіка. Відмінний, хочу сказати вам, рецепт, правда деякі інгредієнти в ньому я не використовувала, такі як сушені креветки, на смак це сильно не вплинуло. Чоловік і всі гості залишилися задоволені блюдом, на столі воно виглядало просто чудово, а ніжне м'ясо так і тануло в роті. До наступного свята я теж обов'язково зроблю курку, фаршировану рисом, в духовці в домашніх умовах, з нею стіл буде королівським.

  • Курка - 2, 5-3 кілограма
  • Мал - 3/4 склянки
  • Сосиски копчені - 3-4 штук
  • Пір'я зеленої цибулі - 3-4 штук
  • Часник - 8-9 зубчиків(5-6 - в маринад, 3-4 - в начинку)
  • Устричний соус - 6 Ст. Ложок(4, 5 - в маринад, 1, 5 - в начинку)
  • Соус соєвий - 4 Ст. Ложки(3 - в маринад, 1 - в начинку)
  • Імбир свіжий подрібнений - 1, 5 Ст. Ложки
  • Креветки сушений - 3 Ст. Ложки (не обов'язково)
  • Масло рослинне - 1-2 Ст. Ложок
  • Перець білий мелений - 1 Чайна ложка(0, 5 - в маринад, 0, 5 - в начинку)
  • Сіль - - За смаком
курка, фарширована рисом, в духовці - фото крок 1
Отже, промиваємо і витираємо насухо тушку курки. Потім подрібнюємо шматочок свіжого імбиру і 5-6 зубчиків часнику, викладаємо їх в мисочку, додаємо 4, 5 ложки устричного соусу, 3 ложки соєвого, білий мелений перець і сіль за смаком, перемішуємо інгредієнти - соус готовий. Натираємо соусом курку (всередині і зовні, а також під шкірою) і залишаємо її на ніч маринуватися в холодильнику. Мал слід також замочити на ніч в теплій воді, вона повинна на 2-2, 5 см підніматися над крупою.
курка, фарширована рисом, в духовці - фото крок 2
На наступний день приблизно за 4 години до передбачуваного свята ми замочуємо сушені грибочки і окремо креветки (якщо будете використовувати) в теплій воді на годину. Після закінчення часу ми наливаємо на сковороду олію і ставимо її на вогонь. Поки масло нагрівається, ми зливаємо воду з грибів і креветок, нарізаємо їх на шматочки, часник подрібнюємо, сосиски ріжемо невеликими кубиками. Обсмажуємо на маслі спочатку сосиски з часником, а потім додаємо гриби (і креветки), смажимо все ще пару хвилин, після чого викладаємо на сковороду рис (без води). Смажимо все інгредієнти до золотистого кольору, потім наливаємо в сковороду ложку води і тушкуємо начинку до розм'якшення рису. В кінці викладаємо нарізану зелену цибулю, смажимо все ще трохи і знімаємо з вогню, додаємо білий перець, устричний соус, соєвий соус і сіль.
курка, фарширована рисом, в духовці - фото крок 3
Тепер приготовлену начинку ми відправляємо всередину курки, отвір скріплюємо зубочистками. Кладе тушку в форму або на деко і ставимо її в розігріту до 190 градусів духовку. Залежно від розміру тушки запікати курку слід від 1, 5 до 2 годин, під час приготування курку слід поливати соком, який утворюється на дні форми.
курка, фарширована рисом, в духовці - фото крок 4
Якщо курка почне підгоряти зверху, накрийте її фольгою, але особисто мені подобається коричнева ароматна кірочка на м'ясі. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти