Курка з ананасами і чорносливом в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Курка з ананасами і чорносливом в духовці - це ароматне гаряче блюдо, яке не залишить байдужим нікого. У ньому переплітається десятки смаків і ароматів, які обов'язково сподобаються гостям.
Дуже смачне і соковите блюдо з курки виходить, якщо її попередньо замаринувати в майонезі зі спеціями і соєвим соусом. Дуже добре поєднується курка з ананасами, які їй надають солодкуватий присмак. А чорнослив забезпечить неперевершений аромат. Щоб дізнатися, як приготувати курку з ананасами і чорносливом в духовці, прочитайте цей рецепт.
- Курка - 500 грам
- Ананаси консервовані - 200 грам
- Чорнослив - 200 грам
- Майонез - 100 грам
- Сир - 100 грам
- Картопля - 500 грам
- Сіль, спеції - За смаком
- Соєвий соус - 50 грам
Чорнослив викладіть в невелику піалку. Закип'ятіть в чайнику воду і залийте окропом чорнослив так, щоб вода його повністю покривала. Залиште його набухати на півгодини.
Тепер вам необхідно приготувати маринад. Для цього змішайте соєвий соус, майонез, сіль і ваші улюблені спеції для курки або м'яса. Ретельно все перемішайте.
Курку поріжте на шматки. Підійде як куряче філе, так і стегенця, які слід звільнити від шкірки і кісток. Відбийте курку молоточком для м'яса і перемішайте з маринадом. Залиште на пару годин в холодильнику.
Картопля очистіть від шкірки і ретельно вимийте. Обсушити бульби і наріжте на кружечки близько одного сантиметра товщиною. Потім змастіть форму для запікання олією і викладіть в неї картоплю.
Викладіть на картоплю курку і вилийте залишки маринаду. Потім викладіть і рівномірно розподіліть шматочки консервованого ананаса і чорнослив. Посипте все тертим сиром і запікайте в духовці при температурі 220 градусів 40 хвилин.