Курка під сирним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Приготування курки здається дуже буденним, хоча м'ясо це цікаве в плані маніпуляцій, і з ним можна приготувати безліч страв. Приготуємо сьогодні курку під сирним соусом!
Таке блюдо можна приготувати і без духовки. Просто накрийте сковороду кришкою і дайте на повільному вогні сиру розплавитися. Рум'яної скоринки у страви, звичайно, не буде, але сир розплавиться і стане ніжним сирним соусом. Дивіться мій нескладний рецепт, як приготувати курку під сирним соусом.
- Куряче філе - 1 кілограм
- Твердий сир - 150 грам
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Сіль, спеції за смаком - За смаком
- Вода - 250 мілілітрів
Для приготування курки під сирним соусом нам необхідно взяти м'ясо птиці, обмити його й обсушити. М'якоть нарізаємо на невеликі шматочки.
Для приготування страви краще взяти сковороду, яку пізніше можна буде поставити в духовку. Підійде чавунна сковорода з металевою ручкою або сталева.
Для приготування страви краще взяти сковороду, яку пізніше можна буде поставити в духовку. Підійде чавунна сковорода з металевою ручкою або сталева.
Розігрійте сковороду. Влийте на сковороду олію. Розігрійте його. Викладіть м'ясо птиці. Солити і перчити поки не треба. Дайте м'яса обсмажити. Тепер додайте спеції за смаком, а також сіль.
Наріжте цибулю півкільцями.
До обсмаженого м'яса додайте ріпчасту цибулю. Перемішайте. Смажте всі разом. М'ясо швидше буде гаситися, ніж смажитися. Влийте в сковороду 1 склянку окропу. Вода збере м'ясні соки. Зробить м'ясо більш соковитим. Накрийте сковороду кришкою, Тушіте 10-15 хвилин.
На великій тертці натріть твердий сир. Посипте їм зверху майже готове м'ясо. Сковороду перенесіть в розігріту духовку, запікайте м'ясо в сковороді близько 10 хвилин.
В разі, якщо немає сковороди, в якій м'ясо можна поставити в духовку, перекладіть м'ясо в форму для запікання і продовжите процес приготування в духовці.
В разі, якщо немає сковороди, в якій м'ясо можна поставити в духовку, перекладіть м'ясо в форму для запікання і продовжите процес приготування в духовці.