Курка на шашлик
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете курячий шашлик, пропоную відмінний маринад на основі кисломолочних продуктів, а саме - несолодкого грецького йогурту. Розповім про смачне рецепті, як приготувати курку на шашлик.
Цей рецепт узятий з індійської кухні, там шашлик готують в тандури (спеціальній печі), де його обсмажують при високій температурі. Оскільки ми живемо не в Індії, в кожному будинку немає такої печі, однак можна скористатися грилем або мангалом. Маринад на основі йогурту допоможе зберегти соковитість м'яса.
- Грецький йогурт - 0, 5 склянки
- Корінь імбиру - 1 Ст. Ложка (подрібнений на тертці)
- Часник - 1 зубчик (подрібнений на тертці)
- Мелений коріандр - 1 Чайна ложка
- Мелений тмин - 1 Чайна ложка
- Каєнський перець - 0, 5 чайних ложки
- Солодка паприка - 1 Чайна ложка
- Куркума - 1 щіпка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Лимонний сік - 2 чайних ложки
- Рослинна олія без запаху - 2 чайних ложки
- Курячі стегна без кісток - 4 штуки
- Braai - За смаком
1. Насамперед підготуйте маринад: в чашу блендера влийте несолодкий грецький йогурт, лимонний сік, до нього додайте всі спеції, сіль і гарненько збийте.
2. Курячі стегна без шкіри вимийте і витріть насухо, наріжте невеликими шматочками (можна використовувати будь-які частини курки). Викладіть м'ясо у велику миску.
3. Влийте до м'яса приготований раніше маринад.
4. Гарненько перемішайте все руками, щоб кожен шматочок був охоплений маринадом, і залиште на 2-3 годину.
5. Розподіліть м'ясо на шампурах, обсмажте на розпеченому грилі. Подавайте відразу після приготування, прикрасивши листям кінзи.