Рецепт Курка на шашлик фото

Курка на шашлик
(покроковий рецепт з фото)

Арабська кухня
Молочні продукти, Птах, Курка
Низькокалорійні, ПП рецепти, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На природу
Гарячі страви, Шашлик

Якщо ви хочете курячий шашлик, пропоную відмінний маринад на основі кисломолочних продуктів, а саме - несолодкого грецького йогурту. Розповім про смачне рецепті, як приготувати курку на шашлик.

Цей рецепт узятий з індійської кухні, там шашлик готують в тандури (спеціальній печі), де його обсмажують при високій температурі. Оскільки ми живемо не в Індії, в кожному будинку немає такої печі, однак можна скористатися грилем або мангалом. Маринад на основі йогурту допоможе зберегти соковитість м'яса.

  • Грецький йогурт - 0, 5 склянки
  • Корінь імбиру - 1 Ст. Ложка (подрібнений на тертці)
  • Часник - 1 зубчик (подрібнений на тертці)
  • Мелений коріандр - 1 Чайна ложка
  • Мелений тмин - 1 Чайна ложка
  • Каєнський перець - 0, 5 чайних ложки
  • Солодка паприка - 1 Чайна ложка
  • Куркума - 1 щіпка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Лимонний сік - 2 чайних ложки
  • Рослинна олія без запаху - 2 чайних ложки
  • Курячі стегна без кісток - 4 штуки
  • Braai - За смаком
курка на шашлик - фото крок 1
1. Насамперед підготуйте маринад: в чашу блендера влийте несолодкий грецький йогурт, лимонний сік, до нього додайте всі спеції, сіль і гарненько збийте.
курка на шашлик - фото крок 2
2. Курячі стегна без шкіри вимийте і витріть насухо, наріжте невеликими шматочками (можна використовувати будь-які частини курки). Викладіть м'ясо у велику миску.
курка на шашлик - фото крок 3
3. Влийте до м'яса приготований раніше маринад.
курка на шашлик - фото крок 4
4. Гарненько перемішайте все руками, щоб кожен шматочок був охоплений маринадом, і залиште на 2-3 годину.
курка на шашлик - фото крок 5
5. Розподіліть м'ясо на шампурах, обсмажте на розпеченому грилі. Подавайте відразу після приготування, прикрасивши листям кінзи.

Схожі рецепти