Курка на банці (просто і смачно)
(покроковий рецепт з фото)
Для цього рецепта вам необхідно буде багато спецій, так як ви дізнаєтеся, як приготувати курку на банку (просто і смачно). Спеціальна технологія дозволяє приготувати соковите і ніжне м'ясо.
Завдяки технології приготування курки на банці м'ясо птиці виходить дуже соковитим, ніжним і добре пропарений. Для більш насиченого смаку і аромату страви використовуйте улюблені спеції, а для красивого золотистого кольору не забудьте додати трохи куркуми і паприки. Це, мабуть, один з найбільш простих і ефективних способів приготування курки в духовці з усіх боків відразу, так як вам не потрібно перевертати тушку.
- Курка - 1, 5 кілограма
- Сіль - За смаком
- Куркума - За смаком
- Паприка - За смаком
- Гострий перець - За смаком
- Суміш перців - За смаком
- Мелений лавровий лист - За смаком
- Цілий лавровий лист - За смаком
- Перець горошком - За смаком
- Часник - За смаком
1. Помийте і просушіть курочку паперовим рушником. Простір біля шиї зв'яжіть або стягніть зубочистками. Паприка, kurkumu, гострий мелений перець, суміш перців, велику сіль і мелений лавровий лист змішайте.
2. Натріть курку спеціями всередині і зовні. Залиште курку промаринуватися на 30-60 хвилин або на ніч. Поступово заповніть половину банки окропом, щоб вона рівномірно прогрілася і не лопнула. Додайте лавровий лист, перець горошком.
3. Поставте банку на деко і налийте в нього трохи води, вона повинна бути в листі весь час приготування. Встановіть курку на банку. Крильця курки обмотайте фольгою.
4. Надішліть курку на 1 годину в розігріту до 170 градусів духовку. Під час приготування змастіть курку водою з дека. Подрібнений часник, сіль і оливкове масло змішайте до однорідності. Змастіть гарячу курку часником з олією. Смачного!