Медовик на сковорідці смачно і просто
(покроковий рецепт з фото)
Кожна господиня хоче мати в запасі парочку недорогих і швидких рецептів приготування торта, тому я розповім вам, як приготувати медовик на сковорідці смачно і просто, а головне - оригінально.
Не варто думати, що медовик можна спекти тільки в духовці: за рахунок того, що коржі для цього торта потрібно робити дуже тонкими, їх можна спекти і на сковороді. Щоб торт вийшов вологим, а коржі м'якими, раджу використовувати сметанний крем. Якщо хочете зробити випічку більш ароматною, додайте в коржі трохи ванілі або кориці, вийде смачно. Прикрасити медовик можна як крихтою з коржів, так і рубаними горіхами і лимонною цедрою.
- Борошно - 1500 грам(+150д в куполах)
- Олія - 180 грам
- Розпушувач - 10 грам
- Мед - 3 Ст. Ложки
- Яйце - 3 штуки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Крем 24% - 800-900 грам
- Ваніль - За смаком
- Цукрова пудра - 2, 5 склянки(1 стакан в крем, 1, 5 склянки в тісто)
1. На водяній бані розтопіть мед, додайте вершкове масло, цукрову пудру і розтопіть до однорідності. Окремо збийте яйця, соду і розпушувач. Додайте яєчну масу до медової.
2. Проваріть масу до пишності, після чого вимкніть вогонь і додайте кілька половников борошна. Розмішайте, після чого знову додайте трохи борошна.
3. Викладіть тісто на стіл і замісити його, підсипаючи трохи борошна. Тісто розділи 4 частини, кожну з них розкачати в ковбаску і розділіть ще на 5 частин. Кожну частину тіста розкачати в тонкий пласт діаметром 24-28 см.
4. Обсмажте коржі на сухій сковороді з обох сторін. Обрізки коржів викладіть на покритий пергаментом деко і запечіть в розігрітій до 180 градусів духовці до готовності. Приготуйте крем: сметану змішайте з цукровою пудрою.
5. Зберіть торт: кожен корж рясно змастіть сметаною. Бока і верх торта змастіть сметаною і обсипте крихтою з обрізків коржів. Надішліть торт в холодильник на ніч. Смачного!