Полуничне варення (швидко, смачно, просто)
(покроковий рецепт з фото)
Багато любителів полуничного варення хотіли б, щоб ягоди в ньому залишалися цілими, а колір - яскраво-червоним. Тому в цьому рецепті я розповім, як це можна зробити без особливих зусиль і витрат.
У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати полуничне варення (швидко, смачно, просто)! Ягідки залишаються цілими, а колір не втрачає свою насиченість навіть після варіння. Таке варення може стояти всю зиму, що особливо приємно, адже взимку дуже хочеться солодких ягід! За цим рецептом ви можете приготувати не тільки полуницю, але і інші ягоди, зберігши їх форму і колір. Спробуйте, варення, приготоване за цим рецептом, виходить неймовірно солодким і смачним!
- Полуниця - 2 кілограма
- Цукор - 1 кілограм
- Пектин - 40 грам
1. Для початку необхідно пересипати попередньо вимиту і очищену від плодоніжок полуницю цукром, чергуючи шари. Через 5-6 годин полуниця пустить сік.
2. Сік необхідно злити і поставити на плиту. Доведіть до кипіння і кип'ятіть 2-3 хвилини, після чого залийте їм полуницю. Тим часом простерилизуйте банки, залийте їх і кришечки окропом.
3. Після того як полуниця трохи постояла з сиропом, вилийте його знову в каструлю, поставте на вогонь і додайте пектин. Як тільки сироп з пектином почне закипати, засипте в нього ягоди. Перемішайте і доведіть до кипіння.
4. Розкладіть варення по банкам. Закрийте кришками і переверніть догори дном до повного охолодження. Смачного!