Курка гарячого копчення
(покроковий рецепт з фото)
Давно збиралася знайти спосіб, як приготувати курку гарячого копчення. Начебто, потрібен багаття, але це занадто складно і енергозатратно. Тому, знайшла варіант приготування в домашніх умовах.
Курка гарячого копчення готується за різними рецептурами. Як правило, її роблять на багатті в спеціальному пристосуванні з металу. Сенс в тому, щоб зробити копчений шашлик. Для цього птаха краще класти в каструлю на решітку. Хоча, на відкритому вогні або вугіллі виходить не гірше.
- Курка - 1, 5 кілограма
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Перець, спеції - За смаком
- Лавровий лист - 4 штуки
Наливаємо в каструлю півтора-два літри води. Кип'ятимо з лавровим листом. Кладемо 2 ст. Ложки солі. Розміщую курячі шматки в охолоджений розчин води з сіллю на пару-трійку годин.
Для приготування я вибрала скороварку. Щоб створити ефект копчення, можна взяти тирсу, які знайти не так-то легко. Якщо у вас їх немає, візьміть пару горсточек звичайного розсипного чаю, чорного або зеленого. Можна використовувати сіно або сушені трави. Насипаємо це в ємність скороварки. Поверх ставимо тарілку, щоб в неї стікав сік. Наступний ярус - перша решітка.
Просолені в розчині курячі частини виймаємо з води і обсушуємо. Найкраще це робити на решітці. Ще можна промакнуть їх серветками. На перший ярус решітки викладаємо першу половину курки. Другий ярус ставимо зверху з другою половиною курячих частин.
Закриваємо скороварку щільно кришкою. Ставимо на плиту на посередній вогонь. Протягом 40 хвилин просто чекаємо, підрізаючи потихеньку овочі та зелень для закуски. Відкриваємо скороварку, перевіряємо готовність. Якщо ви впевнені, що все готово, вимикаємо. Можна закрити і потримати курочку в такому вигляді хвилин 15-20. Все готово! Пальчики оближеш!