Курка для шашлику
(покроковий рецепт з фото)
Куряче м'ясо для шашлику добре використовувати, тому як з ним поєднуються будь-які спеції. Ви можете сміливо експериментувати з маринадом, свіжими травами. Розповім, як приготувати курку для шашлику.
Можна використовувати філе, курячі стегенця без кісток або куряче м'ясо. Замаринувати м'ясо можна в сухих спеціях, в ароматних свіжих травах. М'ясо потрібно маринувати в холодильнику протягом кількох годин, а потім його можна обсмажити на грилі або в духовці. Подавайте його гарячим.
- Куряче м'ясо - 600 грам
- Грецький йогурт - 2 Ст. Ложки
- Паста «Аріс» - 2 Ст. Ложки
- Корінь імбиру - 1 Чайна ложка
- Часник - 2 зубчики
- Кмин - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- М'ята - 2-3 штук
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Лимонний сік - За смаком
1. Спершу зробіть маринад: в чашу блендера обірвемо кілька гілочок м'яти, додайте подрібнений корінь імбиру, роздавлені ножем зубчики часнику, йогурт, грецьку пасту «Аріса», рослинна олія (краще оливкова), збийте.
2. Вимийте м'ясо і наріжте його невеликими шматочками. Додайте маринад і перемішайте гарненько. Накрийте миску плівкою і відправте м'ясо на 5-6 годин в холодильник.
3. Розподіліть м'ясо на шампурах і обсмажуйте його 5-6 хвилин на одній стороні, потім 2-3 хвилини з іншого. Готовий шашлик полийте лимонним соком і подавайте відразу до столу.