Білий соус для шашлику
(покроковий рецепт з фото)
Хочете урізноманітнити стіл смачним соусом? Пропоную оригінальний, пікантний і смачний рецепт, як приготувати білий соус для шашлику. Він відмінно підійде для різних видів м'яса і не тільки.
На смену томатному соусу, який часто подають до шашлику, можна зробити інший, більш цікавий і незвичайний. В основі приготування страви - часник. Не хвилюйтеся про гіркоту або гостроті, соус вийде дуже смачний, Запевнюю вас. Можливо, тепер ви будете готувати такий весь час.
- Соняшникова олія - 3, 5-4 склянки
- Часник - 1 штука
- Лимонний сік - 0, 5 склянки
- Холодна вода - 0, 5 склянки
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
1. Попередньо відправте воду і соняшникову олію в морозильну камеру, щоб вони дуже добре охололи. Очистіть часник і наріжте кожен зубчик на 4 часточки. Викладіть в чашу комбайна часник, сіль, ¼ склянки крижаної води і лимонного соку.
2. Увімкніть комбайн і подрібніть все, потім вимкніть і соскребите залишки зі стінок.
3. Поступово тонкою цівкою влийте по одній склянці соняшникової олії, після кожного склянки додавайте по 1 столовій ложці лимонного соку і холодної води.
4. Вийде однорідна густа маса, що нагадує майонез.
5. Готовий соус зберігайте в холодильнику під герметичною кришкою до 4-х тижнів.