Рецепт Брусничний маринад для шашлику фото

Брусничний маринад для шашлику
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Брусниця
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Заготовки , Соуси , Маринування , Маринади
Кількість порцій: 4
Час приготування: 30 хв.

Брусничний маринад для шашлику готується зі свіжих або заморожених ягід. М'ясо, витримане в такому маринаді, виходить ніжним, соковитим, ароматним. Витримувати м'ясо в брусничним маринаді треба добу.

Опис приготування:

Як приготувати брусничний маринад для шашлику?

1. Якщо у вас брусниця заморожена, то попередньо необхідно розморозити її. Свіжу брусницю треба добре промити і вибрати зелені та зіпсовані ягоди.

2. У важкому сотейнику перемішайте ягоди брусниці, цедру апельсина і воду. Доведіть до кипіння. Понизьте температуру і варіть, поки ягоди не лопнуть. Періодично помішуйте.

3. Потім процідіть ягоди. Можна пропустити через дрібний друшляк, протерши ложкою. А можна просто викласти все в миску і збити блендером.

4. В отриману масу додайте оцет, почищений і подрібнену цибулю, цукор, сіль, чорний перець. Ще раз збийте блендером або віночком.

5. Поступово введіть в маринад рослинне масло. Раджу використовувати оливкову олію. Залиште до охолодження.

6. М'ясо викладіть у велику скляну миску. Залийте маринадом. Закрийте миску і поставте на нижню полицю холодильника на 8 годин або більше.

Мариноване м'ясо смажте як будь-який шашлик.

Смачного!


  • Брусниця - 160-180 грам (свіжа або заморожена)
  • Вода - 1/2 склянки
  • Цедра апельсина - 1 Ст. Ложка
  • Червоний винний оцет - 3 Ст. Ложки
  • Цибулина - 1 штука
  • Цукор (коричневий) - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1-2 чайних ложок
  • Чорний перець - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Масло рослинне - 4-5 Ст. Ложок (оливкова)
Як приготувати брусничний маринад для шашлику?

1. Якщо у вас брусниця заморожена, то попередньо необхідно розморозити її. Свіжу брусницю треба добре промити і вибрати зелені та зіпсовані ягоди.

2. У важкому сотейнику перемішайте ягоди брусниці, цедру апельсина і воду. Доведіть до кипіння. Понизьте температуру і варіть, поки ягоди не лопнуть. Періодично помішуйте.

3. Потім процідіть ягоди. Можна пропустити через дрібний друшляк, протерши ложкою. А можна просто викласти все в миску і збити блендером.

4. В отриману масу додайте оцет, почищений і подрібнену цибулю, цукор, сіль, чорний перець. Ще раз збийте блендером або віночком.

5. Поступово введіть в маринад рослинне масло. Раджу використовувати оливкову олію. Залиште до охолодження.

6. М'ясо викладіть у велику скляну миску. Залийте маринадом. Закрийте миску і поставте на нижню полицю холодильника на 8 годин або більше.

Мариноване м'ясо смажте як будь-який шашлик.

Смачного!

Схожі рецепти