Брусничний маринад для шашлику
(покроковий рецепт з фото)
Брусничний маринад для шашлику готується зі свіжих або заморожених ягід. М'ясо, витримане в такому маринаді, виходить ніжним, соковитим, ароматним. Витримувати м'ясо в брусничним маринаді треба добу.
Як приготувати брусничний маринад для шашлику?
1. Якщо у вас брусниця заморожена, то попередньо необхідно розморозити її. Свіжу брусницю треба добре промити і вибрати зелені та зіпсовані ягоди.
2. У важкому сотейнику перемішайте ягоди брусниці, цедру апельсина і воду. Доведіть до кипіння. Понизьте температуру і варіть, поки ягоди не лопнуть. Періодично помішуйте.
3. Потім процідіть ягоди. Можна пропустити через дрібний друшляк, протерши ложкою. А можна просто викласти все в миску і збити блендером.
4. В отриману масу додайте оцет, почищений і подрібнену цибулю, цукор, сіль, чорний перець. Ще раз збийте блендером або віночком.
5. Поступово введіть в маринад рослинне масло. Раджу використовувати оливкову олію. Залиште до охолодження.
6. М'ясо викладіть у велику скляну миску. Залийте маринадом. Закрийте миску і поставте на нижню полицю холодильника на 8 годин або більше.
Мариноване м'ясо смажте як будь-який шашлик.
Смачного!
- Брусниця - 160-180 грам (свіжа або заморожена)
- Вода - 1/2 склянки
- Цедра апельсина - 1 Ст. Ложка
- Червоний винний оцет - 3 Ст. Ложки
- Цибулина - 1 штука
- Цукор (коричневий) - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1-2 чайних ложок
- Чорний перець - За смаком
- Сіль - За смаком
- Масло рослинне - 4-5 Ст. Ложок (оливкова)
1. Якщо у вас брусниця заморожена, то попередньо необхідно розморозити її. Свіжу брусницю треба добре промити і вибрати зелені та зіпсовані ягоди.
2. У важкому сотейнику перемішайте ягоди брусниці, цедру апельсина і воду. Доведіть до кипіння. Понизьте температуру і варіть, поки ягоди не лопнуть. Періодично помішуйте.
3. Потім процідіть ягоди. Можна пропустити через дрібний друшляк, протерши ложкою. А можна просто викласти все в миску і збити блендером.
4. В отриману масу додайте оцет, почищений і подрібнену цибулю, цукор, сіль, чорний перець. Ще раз збийте блендером або віночком.
5. Поступово введіть в маринад рослинне масло. Раджу використовувати оливкову олію. Залиште до охолодження.
6. М'ясо викладіть у велику скляну миску. Залийте маринадом. Закрийте миску і поставте на нижню полицю холодильника на 8 годин або більше.
Мариноване м'ясо смажте як будь-який шашлик.
Смачного!