Кукурудзяний хинкал
(покроковий рецепт з фото)
Барвистий і ситний гарнір можна приготувати зі звичайного тесту, замішаного на кукурудзяному борошні. Кукурудзяний хинкал подається з бульйоном, м'ясом, різними соусами, соліннями і солоної консервацією.
Дагестанський хинкал - ця страва, яке подається з м'ясним або курячим бульйоном, відварною або запеченим м'ясом. Воно досить ситне - за раз можна з'їсти не більше 4-5 штук, тому його не готують заздалегідь. Та й створення заготовок настільки просте, що з ним впорається навіть школяр! До речі, ви можете додавати при замішуванні тіста різні приправи і спеції, підходящі за смаком.
- Заголовок Бондюель - 300 грам
- Вода - 120 мілілітрів
- Сіль - 2 щіпки
Підготуйте зазначені інгредієнти. Використовуйте кукурудзяну муку, а не крупу.
Закип'ятіть воду і влийте її в глибоку миску або тарілку, попередньо просіяний туди кукурудзяну муку і всипати сіль.
Акуратно замісіть розсипчасте заварне тісто і залиште його на 15-20 хвилин для відпочинку, щоб воно стало пластичнее.
Відщипуючи шматочки тіста, скачайте в руках колобки і сплюсніте їх між долонь так, щоб на них залишилися відбитки пальців. Викладіть на досочку.
Прогрійте воду або бульйон в сковороді з високими бортиками або в каструлі, зменшіть нагрів до середнього, щоб рідина сильно не кипіла і акуратно викладіть в неї заготовки. При сильному кипінні вони розваляться, при слабкому - пристане до дна. Варіть хинкал близько 5-7 хвилин, час від часу перемішуючи вміст ємності.
Викладіть гарнір на тарілку, подайте до столу з відвареним м'ясом, птахом, бульйоном, сметаною або томатним соусом.