Рецепт Кукурудзяний хинкал фото

Кукурудзяний хинкал
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Борошно
Пісні страви , Веганські страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 1-2
Час приготування: 30 хв.

Барвистий і ситний гарнір можна приготувати зі звичайного тесту, замішаного на кукурудзяному борошні. Кукурудзяний хинкал подається з бульйоном, м'ясом, різними соусами, соліннями і солоної консервацією.

Опис приготування:

Дагестанський хинкал - ця страва, яке подається з м'ясним або курячим бульйоном, відварною або запеченим м'ясом. Воно досить ситне - за раз можна з'їсти не більше 4-5 штук, тому його не готують заздалегідь. Та й створення заготовок настільки просте, що з ним впорається навіть школяр! До речі, ви можете додавати при замішуванні тіста різні приправи і спеції, підходящі за смаком.

  • Заголовок Бондюель - 300 грам
  • Вода - 120 мілілітрів
  • Сіль - 2 щіпки
кукурудзяний хинкал - фото крок 1
Підготуйте зазначені інгредієнти. Використовуйте кукурудзяну муку, а не крупу.
кукурудзяний хинкал - фото крок 2
Закип'ятіть воду і влийте її в глибоку миску або тарілку, попередньо просіяний туди кукурудзяну муку і всипати сіль.
кукурудзяний хинкал - фото крок 3
Акуратно замісіть розсипчасте заварне тісто і залиште його на 15-20 хвилин для відпочинку, щоб воно стало пластичнее.
кукурудзяний хинкал - фото крок 4
Відщипуючи шматочки тіста, скачайте в руках колобки і сплюсніте їх між долонь так, щоб на них залишилися відбитки пальців. Викладіть на досочку.
кукурудзяний хинкал - фото крок 5
Прогрійте воду або бульйон в сковороді з високими бортиками або в каструлі, зменшіть нагрів до середнього, щоб рідина сильно не кипіла і акуратно викладіть в неї заготовки. При сильному кипінні вони розваляться, при слабкому - пристане до дна. Варіть хинкал близько 5-7 хвилин, час від часу перемішуючи вміст ємності.
кукурудзяний хинкал - фото крок 6
Викладіть гарнір на тарілку, подайте до столу з відвареним м'ясом, птахом, бульйоном, сметаною або томатним соусом.

Схожі рецепти