Аварский хинкал
(покроковий рецепт з фото)
Аварский хинкал - це традиційне смачне ситне блюдо кавказької кухні. Не плутайте його з грузинським хінкалі! аварский хинкал - це пишне тісто, гострий соус, відварне м'ясо і бульйон. Спробуйте!
Як приготувати аварский хинкал? Тісто зазвичай замішують на кисляку з 1кг. Борошна, і ось чому так багато.
На другий день весілля все друзі нареченого приходили в його будинок, а наречена готувала для них хинкал. Перший з друзів, хто попросить приготувати хинкал, чистить сам часник. Знавці традицій можуть мене поправити, якщо що наплутала.
Страву можна подавати з соусом із сметани і часнику або з томатним соусом. Готуйте з задоволенням!
- Бульйон м'ясний - 2 L
- Борошно - 500 грам
- Кефір - 250 мілілітрів (або кисле молоко)
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Яловичина відварна - 500 грам
- Крем - 200 мілілітрів
- Часник - 1 зубчик
Борошно, соду і сіль з'єднайте в мисці, влийте кисле молоко (або кефір) і замісіть тісто. Накрийте його і залиште "відпочити" з 15 хвилин.
Розкачайте тісто в корж товщиною 0, 6-0, 7 см. Розріжте його на невеликі квадратики або ромбики.
Посоліть м'ясний бульйон, доведіть його до кипіння, а потім опустіть в нього заготовки по 5-6 шт., перемішайте і накрийте кришкою. Як тільки бульйон закипить і підніметься піна, відкрийте кришку, перемішайте і знову закрийте.
Бульйон знову закипів, дістаньте один хинкал, перевірте його на готовність. На розломі хинкал повинен виглядати ось так! якщо готовий, виймаємо його з допомогою шумівки і швидко протикає зубочисткою кілька разів або виделкою - один раз, щоб хинкал не затверділа і не потемнів. Потім відправте в бульйон наступну партію ромбів.
Подавати до столу страву потрібно з соусом із сметани і часнику і з шматочками відвареного м'яса, запивайте бульйоном. Смачного!