Рецепт Листковий хинкал фото

Листковий хинкал
(покроковий рецепт з фото)

Грецька кухня
Тісто, М'ясо
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Гарячі страви

Пропоную Вашій увазі блюдо кавказької кухні, без якого не обходиться жодна важлива застілля. Подача цієї страви передбачає повагу, надану гостю будинку.

Кількість порцій: 5-6
  • Дріжджі - 10 грам
  • Вода - 250-300 мілілітрів
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Мука - 1.5-2 кілограма (залежить від того яка мука)
  • М'ясо - 2-3 кілограм (на Кавказі вважають:чим більше м'яса, тим лучше.Но це на розсуд кухаря.)
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Крем - 1 Склянка
  • Картопля - 5-8 штук
листковий хинкал - фото крок 1
Розчинити в теплій воді дріжджі і залишити їх, що б ожілі.Добавіть сіль, просіяне борошно і замісити тесто.Оно не повинно липнути до рукам.Укрить і залишити підходити його в теплому місці 1-2 часа.Когда тісто підійшло, розділити його на не великі колобочкі.
листковий хинкал - фото крок 2
Кожен колобок розкачати в тонкий пласт, чим тонше, тим лучше.Кісточкой розтерти по ньому раст.Маслом тонким шаром, посипати зовсім небагато сіллю (ледь ледь), зверху посипають горіховою травою, але оскільки в центральній частині Росії її годі й шукати, можна і без неї.
листковий хинкал - фото крок 3
Загорнути в рулет, не туго, нарізати шматочками товщиною 2-2.5 см.Смазать шари мантоварки раст.Маслом, щоб хинкал не прилип, і перенести на них хинкал.
листковий хинкал - фото крок 4
Насправді не має значення де буде готується ваш листковий хинкал-в мантоварке або в мультиварці, головне це приготування на пару.Прежде ніж поставити шари мантоварки з хінкали на плиту, вода в каструлі (основа) повинна попередньо закипіти і бути подсоленой.М'ясо для цієї страви можна брати любое.Часто використовується баранина, яловичина або сушене м'ясо, в моєму випадку це куріца.Его досить просто відварити і подати до столу разом з хінкали, трохи посипавши сіллю.
листковий хинкал - фото крок 5
Готову страву подається гарячим з соусом із сметани з часником.

Схожі рецепти