Листковий хинкал
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную Вашій увазі блюдо кавказької кухні, без якого не обходиться жодна важлива застілля. Подача цієї страви передбачає повагу, надану гостю будинку.
Кількість порцій: 5-6
- Дріжджі - 10 грам
- Вода - 250-300 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Мука - 1.5-2 кілограма (залежить від того яка мука)
- М'ясо - 2-3 кілограм (на Кавказі вважають:чим більше м'яса, тим лучше.Но це на розсуд кухаря.)
- Часник - 3-4 зубчиків
- Крем - 1 Склянка
- Картопля - 5-8 штук
Розчинити в теплій воді дріжджі і залишити їх, що б ожілі.Добавіть сіль, просіяне борошно і замісити тесто.Оно не повинно липнути до рукам.Укрить і залишити підходити його в теплому місці 1-2 часа.Когда тісто підійшло, розділити його на не великі колобочкі.
Кожен колобок розкачати в тонкий пласт, чим тонше, тим лучше.Кісточкой розтерти по ньому раст.Маслом тонким шаром, посипати зовсім небагато сіллю (ледь ледь), зверху посипають горіховою травою, але оскільки в центральній частині Росії її годі й шукати, можна і без неї.
Загорнути в рулет, не туго, нарізати шматочками товщиною 2-2.5 см.Смазать шари мантоварки раст.Маслом, щоб хинкал не прилип, і перенести на них хинкал.
Насправді не має значення де буде готується ваш листковий хинкал-в мантоварке або в мультиварці, головне це приготування на пару.Прежде ніж поставити шари мантоварки з хінкали на плиту, вода в каструлі (основа) повинна попередньо закипіти і бути подсоленой.М'ясо для цієї страви можна брати любое.Часто використовується баранина, яловичина або сушене м'ясо, в моєму випадку це куріца.Его досить просто відварити і подати до столу разом з хінкали, трохи посипавши сіллю.
Готову страву подається гарячим з соусом із сметани з часником.