Кумицька хинкал
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви ще не знаєте, як приготувати кумицька хинкал, я вам розповім! Ця страва дагестанської кухні вдає із себе тонкі смачні відварені шматочки тіста, які подаються з м'ясом. Смачно!
Перед вами класичний рецепт Кумицька хінкалі. Зізнаюся чесно, я його зазвичай готую не з баранини, її у нас важко знайти, та й не можу сказати, що мені вона сильно до душі. Тому я, як правило, готую на м'ясному бульйоні з курки. Дуже виходить смачне, ситне і незвичайне блюдо. Рекомендую!
- Курка - 1 штука
- Борошно - 1 кілограм (вищий сорт)
- Яйця - 2 штуки (скільки тісто візьме )
- Крем - - За смаком
- Часник - 2 штуки (головки)
1. Курку моєму, витрачати, якщо потрібно, і обробляв, на шматки. Ставимо варитися в підсоленій воді до готовності.
2. Замішуємо тісто. Борошно просіваємо на рівну поверхню. Трохи підсолити. У центрі горочки з борошна робимо поглиблення. Вбиваємо туди яйця. Вливаємо склянку води. Замішуємо тісто руками. Розкачуємо його і нарізаємо квадратиками.
3. Зварену курку дістаємо і викладаємо на тарілку. Частина бульйону (1-2 Половникова) формовочная. Нам він ще стане в нагоді. Закидаємо квадратики тіста в бульйон і варимо до готовності.
4. Часник очищаємо від лушпиння і або пропускаємо через прес, або тиснемо ножем і дрібно нарізаємо. В одну піалу наливаємо сметану (грам 200). До неї додаємо половину часнику. Другу половину додаємо в відлитий бульйон (теж піала).
Подаємо порційно: викладаємо курочку, Хінкалі. Kuşaem, умочати в соуси. Смачного!