Рецепт Кролик в гірчичному соусі фото

Кролик в гірчичному соусі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Кролик
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Соуси , Гірке
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Якщо м'ясо кролика приготувати правильно, то воно буде дуже соковите і ніжне, як в цьому простому рецепті. Кролик, тушкований в гірчичному соусі, виходить неймовірно смачний і ароматний.

Опис приготування:

Я дуже люблю їсти м'ясо кролика, але ось готувати його раніше у мене не завжди виходило, поки я не знайшла цей рецепт приготування кролика в гірчичному соусі. Він настільки простий, що у мене все вийшло з першого разу, а всі мої рідні залишилися в повному захваті від такого вечері і ще довго хвалили мої кулінарні здібності. Це й не дивно, адже завдяки ідеальному поєднанню інгредієнтів, смак у цієї страви виходить дуже насичений і вишуканий - для справжніх гурманів. Так що якщо у вас є в наявності дебела тушка кролика, але ви не знаєте, що ж з неї приготувати, тоді я із задоволенням розповім вам, як зробити кролика в гірчичному соусі.

  • Кролик - 1, 5 кілограма
  • Гірчичний - 3 Ст. Ложки(2 - в маринад, 1 - в соус)
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
  • Вино біле сухе - 500 мілілітрів
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Вершки жирні - 2/3 склянки
  • Морква - 1 штука
  • Лавровий лист - 3 штуки
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Чебрець - 0, 5 чайних ложки
  • Петрушка сушена - 1 Чайна ложка
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
кролик в гірчичному соусі - фото крок 1
Для початку нарізаємо тушку на порційні шматки, промиваємо їх і висушуємо паперовим рушником, потім обмазуємо з усіх боків гірчицею.
кролик в гірчичному соусі - фото крок 2
У сотейник наливаємо рослинне масло і ставимо на вогонь. Обсмажуємо на ньому шматочки м'яса до золотистого кольору з усіх боків.
кролик в гірчичному соусі - фото крок 3
Потім перекладаємо їх каструлю з товстими стінками або в жаровню, накриваємо кришкою, щоб вони не охололи.
кролик в гірчичному соусі - фото крок 4
Тепер в сотейник доливаємо ще трохи олії і обсмажуємо на ньому нарізаний півкільцями цибулю до м'якості, перекладаємо його до кролику.
кролик в гірчичному соусі - фото крок 5
У каструльку наливаємо вино, додаємо нарізану кружечками моркву, подрібнений часник, цукор, лавровий лист і чебрець, доводимо до кипіння.
кролик в гірчичному соусі - фото крок 6
Тепер переливаємо цю суміш в жаровню до кролику і цибулі, солимо і перчимо, посипаємо петрушкою. Коли рідина закипить, зменшуємо вогонь і тушкуємо все під кришкою 1-1, 5 годину.
кролик в гірчичному соусі - фото крок 7
Ближче до кінця приготування наливаємо в миску вершки і змішуємо їх зі столовою ложкою гірчиці.
кролик в гірчичному соусі - фото крок 8
Переливаємо цю суміш в жаровню, доводимо до кипіння і вимикаємо вогонь. Ось тепер наше ніжне м'ясо кролика готове, і ми можемо приступати до обіду. Приємного вам апетиту!

Схожі рецепти