Рецепт Кролик в гірчичному соусі з коньяком фото

Кролик в гірчичному соусі з коньяком
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Молочні продукти, Вершки, Кролик
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви, Печеня

Кролик в гірчичному соусі з коньяком - вишукану страву. Яскравий соус розкриває смак своєрідного м'яса кролика, перетворюючи його в кулінарний шедевр. Обов'язково спробуйте цей рецепт, вам сподобатися!

Кролик в гірчичному соусі з коньяком - відмінне блюдо французької кухні. У мене в родині м'ясо кролика не дуже полюбляють, але в такому вигляді він дуже швидко зникає. Я готую кролика досить рідко, в основному на святкові застілля раз або два на рік. Сьогодні ділюся рецептом, як приготувати це вишукане блюдо просто і легко. У рецепті використовувалися тільки ніжки, але можна взяти цілого кролика, розділеного на шматочки. Вершковий соус з ніжною діжонськой гірчицею, додає м'ясу елегантний смак, а коньяк -

pikantnuyu notku. Спробуйте цей рецепт, і ваші гості залишаться задоволені!

  • Ніжки кролика - 4 штуки
  • Дижонская гірчиця - 200 грам
  • Вершки 20% - 250 мілілітрів
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Коньяк - 30 мілілітрів
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Розмарин - 1 Чайна ложка
  • Чорний мелений перець - 1/2 чайних ложки
кролик в гірчичному соусі з коньяком - фото крок 1
Ніжки кролика посоліть і поперчіть.
кролик в гірчичному соусі з коньяком - фото крок 2
Змастіть м'ясо гірчицею і складіть його в глибокий сотейник.
кролик в гірчичному соусі з коньяком - фото крок 3
Додайте розмарин і обсмажте кролика 15 хвилин.
кролик в гірчичному соусі з коньяком - фото крок 4
Переверніть м'ясо, накрийте кришкою і обсмажте ще 15 хвилин.
кролик в гірчичному соусі з коньяком - фото крок 5
Коли кролик обсмажиться, перекладіть його в окремий посуд, а масло після смаження злийте в глибоку миску.
кролик в гірчичному соусі з коньяком - фото крок 6
Додайте в той же сотейник вершки і гарненько все перемішайте. Доведіть до кипіння.
кролик в гірчичному соусі з коньяком - фото крок 7
Коньяк підпаліть, щоб випарувався алкоголь. На цьому етапі дуже акуратно - полум'я може бути сильне!
кролик в гірчичному соусі з коньяком - фото крок 8
Потім влийте коньяк в вершки, 2 ст.Л гірчиці і вершкове масло.
кролик в гірчичному соусі з коньяком - фото крок 9
Перебити соус за допомогою блендера до легкої кремової консистенції. Соус готовий!
кролик в гірчичному соусі з коньяком - фото крок 10
Подавайте кролика гарячим, щедро полив соусом.

Схожі рецепти