Кролик в гірчичному соусі з коньяком
(покроковий рецепт з фото)
Кролик в гірчичному соусі з коньяком - вишукану страву. Яскравий соус розкриває смак своєрідного м'яса кролика, перетворюючи його в кулінарний шедевр. Обов'язково спробуйте цей рецепт, вам сподобатися!
Кролик в гірчичному соусі з коньяком - відмінне блюдо французької кухні. У мене в родині м'ясо кролика не дуже полюбляють, але в такому вигляді він дуже швидко зникає. Я готую кролика досить рідко, в основному на святкові застілля раз або два на рік. Сьогодні ділюся рецептом, як приготувати це вишукане блюдо просто і легко. У рецепті використовувалися тільки ніжки, але можна взяти цілого кролика, розділеного на шматочки. Вершковий соус з ніжною діжонськой гірчицею, додає м'ясу елегантний смак, а коньяк -
pikantnuyu notku. Спробуйте цей рецепт, і ваші гості залишаться задоволені!
- Ніжки кролика - 4 штуки
- Дижонская гірчиця - 200 грам
- Вершки 20% - 250 мілілітрів
- Вершкове масло - 50 грам
- Коньяк - 30 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Розмарин - 1 Чайна ложка
- Чорний мелений перець - 1/2 чайних ложки
Ніжки кролика посоліть і поперчіть.
Змастіть м'ясо гірчицею і складіть його в глибокий сотейник.
Додайте розмарин і обсмажте кролика 15 хвилин.
Переверніть м'ясо, накрийте кришкою і обсмажте ще 15 хвилин.
Коли кролик обсмажиться, перекладіть його в окремий посуд, а масло після смаження злийте в глибоку миску.
Додайте в той же сотейник вершки і гарненько все перемішайте. Доведіть до кипіння.
Коньяк підпаліть, щоб випарувався алкоголь. На цьому етапі дуже акуратно - полум'я може бути сильне!
Потім влийте коньяк в вершки, 2 ст.Л гірчиці і вершкове масло.
Перебити соус за допомогою блендера до легкої кремової консистенції. Соус готовий!
Подавайте кролика гарячим, щедро полив соусом.