Кріп з сіллю в банку на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Способів заготовити кріп на зиму кілька - можна заморозити, засушити або засолити і зберігати в холодильнику. Як на мене, це один з кращих способів, при якому зберігаються всі корисні властивості.
Кріп з сіллю в банку на зиму приготувати дуже просто і швидко. А потім ви зможете додавати його в будь-які страви, просто відкривши баночку і набравши необхідну кількість зелені. Єдине, при приготуванні страв зверніть увагу, що в кропі є сіль, тому в саму страву потрібно додати її менше звичайного. Пробуйте і насолоджуйтеся результатом!
- Кріп - 200 грам
- Сіль - 40 грам
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Промийте кріп, видаліть всі сухі і пожовклі гілочки.
Дрібно наріжте кріп, викладіть його в миску, засипте необхідною кількістю солі і ретельно перемішайте.
Розкладіть кріп на рушник або серветку. Просушіть. Повністю висушувати зелень не потрібно. Необхідно просто прибрати зайву вологу, кріп повинен стати розсипчастим.
Тепер викладіть кріп в чисту баночку і накрийте кришкою. Можна накрити металевою Єврокришка, а якщо баночка звичайна - то капронової.
Зберігайте кріп в холодильнику.