Рецепт Кріп з сіллю в банку на зиму фото

Кріп з сіллю в банку на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Зелень , Кріп
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Заготовки
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Способів заготовити кріп на зиму кілька - можна заморозити, засушити або засолити і зберігати в холодильнику. Як на мене, це один з кращих способів, при якому зберігаються всі корисні властивості.

Опис приготування:

Кріп з сіллю в банку на зиму приготувати дуже просто і швидко. А потім ви зможете додавати його в будь-які страви, просто відкривши баночку і набравши необхідну кількість зелені. Єдине, при приготуванні страв зверніть увагу, що в кропі є сіль, тому в саму страву потрібно додати її менше звичайного. Пробуйте і насолоджуйтеся результатом!

  • Кріп - 200 грам
  • Сіль - 40 грам
кріп з сіллю в банку на зиму - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Промийте кріп, видаліть всі сухі і пожовклі гілочки.
кріп з сіллю в банку на зиму - фото крок 2
Дрібно наріжте кріп, викладіть його в миску, засипте необхідною кількістю солі і ретельно перемішайте.
кріп з сіллю в банку на зиму - фото крок 3
Розкладіть кріп на рушник або серветку. Просушіть. Повністю висушувати зелень не потрібно. Необхідно просто прибрати зайву вологу, кріп повинен стати розсипчастим.
кріп з сіллю в банку на зиму - фото крок 4
Тепер викладіть кріп в чисту баночку і накрийте кришкою. Можна накрити металевою Єврокришка, а якщо баночка звичайна - то капронової.
кріп з сіллю в банку на зиму - фото крок 5
Зберігайте кріп в холодильнику.

Схожі рецепти