Креветки з розмарином
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт приготування креветок прийшов до нас із далекого Таїланду. Там він досить популярний, так як тайці знають толк в морепродуктах і вміють їх правильно готувати.
Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати креветки з розмарином, то цей рецепт - як раз те, що вам потрібно. Морепродукти виходять соковитими і ароматними. Перед подачею ви можете додатково полити їх лимонним соком.
- Креветки - 800 грам
- Імбир - 1 штука (корінь: свіжий, великий)
- Розмарин - 6 штук (гілочка)
- Часник - 4 зубчики
- Лимон - 4 штуки
- Масло оливкове - 100 мілілітрів (нерафінована)
- Вершкове масло - 50 грам
- Соєвий соус - 200 мілілітрів
- Цукор - 1 Ст. Ложка
Для цього рецепта вам знадобляться великі королівські креветки. Вони повинні бути вже відвареними. Дістаньте креветки з морозилки, покладіть в миску і залийте окропом так, щоб він повністю їх покрив.
Злийте з креветок воду. Вичавіть з лимонів фреш, налийте його до креветок. З гілочок розмарину обірвемо листочки. Імбир очистіть і натріть на тертці. Додайте підготовлені інгредієнти до креветок, гарненько перемішайте. Залиште креветки маринуватися в холодильнику на пару годин.
Тим часом очистіть і нарубати якомога дрібніше часник. На плиту поставте сковорідку, влийте оливкову олію. Розігрійте його гарненько, обсмажте на ньому часник. Викладіть на сковорідку замариновані креветки, протушкувати їх кілька хвилин.
Додайте до креветок соєвий соус і цукор. Це дуже цікаве поєднання. Соєвий соус додасть аромат, а цукор дозволить креветок трохи закарамелізіроваться. Киньте до креветок шматочок вершкового масла, обсмажте морепродукти без кришки пару хвилин.
Креветки будуть готові, коли вся рідина з сковорідки повністю випарується. Подавайте їх гарячими з білим вином або холодним пивом.