Креветки часниковому соусі
(покроковий рецепт з фото)
У кожного є своє улюблене коронна страва! Пропоную Вам рецепт своєї улюбленої закуски з креветок в часниковому соусі. Пригощайтеся!
Таким способом можна приготувати свіжі і морожені креветки. У першому випадку їх потрібно розморозити при кімнатній температурі. Оскільки морепродукти дуже швидко готуються, не пропустіть момент і зніміть з вогню, щоб не перепечеться. Креветки відмінно поєднуються з багатьма інгредієнтами, тому така закуска універсальна.
- Креветки великі - 16-20 штук
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль, перець - За смаком
- Часник - 4-5 зубчиків
- Пластівці чилі - 1 щіпка
- Біле вино - 0, 5 склянки
- Петрушка - За смаком
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
1. Сковороду відправте на вогонь, влийте оливкова і вершкове масло, розігрійте. Очистіть часник і нарубати його крупно, викладіть в сковороду, додайте пластівці чилі і обсмажте протягом 1 хвилини, потім влийте вино.
2. Викладіть в сковороду креветки в один шар, обсмажте їх протягом 2-3 хвилин.
3. Перемішайте креветки і готуйте ще 1 хвилину.
4. Додайте до креветок лимонний сік і дрібно рубану петрушку, по необхідності посоліть і поперчіть.
5. Подавайте креветки відразу ж, можна з гарніром або без. Смачного!