Рецепт Креветки в сметанно-часниковому соусі фото

Креветки в сметанно-часниковому соусі
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня
Риба та морепродукти , Креветки , Морепродукти
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Гарніри
Кількість порцій: 2
Час приготування: 25 хв.

Вирішили порадувати близьких легким і смачним блюдом з креветок? Обов'язково візьміть на озброєння цей рецепт, який допоможе вам без проблем їх приготувати і подати в сметанно-часниковому соусі.

Опис приготування:

1. Перед тим як приготувати креветки в сметанно-часниковому соусі, відваріть, якщо придбали їх сирими. Для цього покладіть креветки в кипляче воду. Як тільки почервоніють панцири - це сигнал, що креветка готова. Викладіть на тарілку, дайте їй охолонути. Тепер можна очистити від панцира.

2. Наріжте дрібно цибулю. Його належить тушкувати під кришкою. Вогонь під сковорідкою - повільний. Помішуйте постійно і не допускайте, щоб він підрум'яниться. Як тільки цибуля стане прозорою, необхідно його посолити, поперчити і заправити сметаною. Гасіть ще хвилин 5. Слідкуйте, щоб соус не загус. Якщо ж це сталося, то влийте невелику кількість кип'яченої води. До соусу додайте цедру лимона і видавіть часник. Гасіть не більше 7 хвилин.

3. У готовий соус викладіть очищені креветки. Потомити їх ще хвилини 4 на повільному вогні. Видавіть сік лимона. Накрийте кришкою і вимкніть вогонь. Залиште під кришкою на 7-8 хвилин. Креветки в сметанно-часниковому соусі готові. Подавайте їх теплими або охолодженими, в залежності від ваших уподобань. Смачного!


  • Креветки королівські - 10-15 штук
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Крем - 0, 5 склянки
  • Цедра лимону - 1 Чайна ложка
  • Сік лимона - 30 мілілітрів
1. Перед тим як приготувати креветки в сметанно-часниковому соусі, відваріть, якщо придбали їх сирими. Для цього покладіть креветки в кипляче воду. Як тільки почервоніють панцири - це сигнал, що креветка готова. Викладіть на тарілку, дайте їй охолонути. Тепер можна очистити від панцира.

2. Наріжте дрібно цибулю. Його належить тушкувати під кришкою. Вогонь під сковорідкою - повільний. Помішуйте постійно і не допускайте, щоб він підрум'яниться. Як тільки цибуля стане прозорою, необхідно його посолити, поперчити і заправити сметаною. Гасіть ще хвилин 5. Слідкуйте, щоб соус не загус. Якщо ж це сталося, то влийте невелику кількість кип'яченої води. До соусу додайте цедру лимона і видавіть часник. Гасіть не більше 7 хвилин.

3. У готовий соус викладіть очищені креветки. Потомити їх ще хвилини 4 на повільному вогні. Видавіть сік лимона. Накрийте кришкою і вимкніть вогонь. Залиште під кришкою на 7-8 хвилин. Креветки в сметанно-часниковому соусі готові. Подавайте їх теплими або охолодженими, в залежності від ваших уподобань. Смачного!

Схожі рецепти