Кролик в сметанно-часниковому соусі
(покроковий рецепт з фото)
М'ясо кролика цінується дуже високо. Воно багате білками і мінералами, які приносять користь нашому організму. Правильно приготовлений і красиво поданий кролик припаде до смаку всім.
М'ясо кролика дуже ніжне і смачне. Щоб його приготувати, спочатку замаринуйте м'ясо у вині та спеціях, потім змастіть сумішшю гірчиці з вершками і обсмажте на сковороді. Також обсмажити цибулю з часником і селерою і окремо - морква. Викладіть всі інгредієнти в гусятницю, залийте сметаною зі спеціями і запечіть протягом півтори години в духовці. Готового кролика в соусі подайте на стіл із смаженою картоплею, рисом або овочами. Смачного!
- Кролик - 1, 2 кілограма
- Біле сухе вино - 200 мілілітрів
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Гостра дижонская гірчиця - 1 Ст. Ложка
- Жирні вершки - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Гілочка чебрецю - 2 штуки
- Гілочка розмарину - 3 штуки
- Селера - 2 штуки
- Голівка часнику - 1 штука
- Крем - 1 літр
М'ясо обробити на частини, залийте вином, додайте ложку оливкової олії, сіль і спеції. Придавите тарілкою і залиште маринуватися на 6 годин. Змішайте гірчицю з вершками. Повапните цією сумішшю замариноване м'ясо. Поріжте цибулю, часник і селера, обсмажте на сковороді. Викладіть їх в гусятницю. Окремо обсмажте порізану моркву.
Обсмажте м'ясо до утворення рум'яної скоринки.
Викладіть його поверх овочів, додайте розмарин і чебрець. Викладіть моркву і кілька цілих зубчиків часнику.
Залийте м'ясо з овочами сметаною, додайте спеції за смаком і відправте в розігріту до 170 градусів духовку на 1, 5 годину. Періодично відкривайте кришку і перемішуйте вміст. Готового кролика в соусі подайте на стіл із смаженою картоплею, рисом або овочами.