Рецепт Кролик в сметанно-часниковому соусі фото

Кролик в сметанно-часниковому соусі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Молочні продукти , Кролик , Часник
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Соуси , Сметанний соус
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

М'ясо кролика цінується дуже високо. Воно багате білками і мінералами, які приносять користь нашому організму. Правильно приготовлений і красиво поданий кролик припаде до смаку всім.

Опис приготування:

М'ясо кролика дуже ніжне і смачне. Щоб його приготувати, спочатку замаринуйте м'ясо у вині та спеціях, потім змастіть сумішшю гірчиці з вершками і обсмажте на сковороді. Також обсмажити цибулю з часником і селерою і окремо - морква. Викладіть всі інгредієнти в гусятницю, залийте сметаною зі спеціями і запечіть протягом півтори години в духовці. Готового кролика в соусі подайте на стіл із смаженою картоплею, рисом або овочами. Смачного!

  • Кролик - 1, 2 кілограма
  • Біле сухе вино - 200 мілілітрів
  • Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
  • Гостра дижонская гірчиця - 1 Ст. Ложка
  • Жирні вершки - 2 Ст. Ложки
  • Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
  • Цибуля - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Гілочка чебрецю - 2 штуки
  • Гілочка розмарину - 3 штуки
  • Селера - 2 штуки
  • Голівка часнику - 1 штука
  • Крем - 1 літр
кролик в сметанно-часниковому соусі - фото крок 1
М'ясо обробити на частини, залийте вином, додайте ложку оливкової олії, сіль і спеції. Придавите тарілкою і залиште маринуватися на 6 годин. Змішайте гірчицю з вершками. Повапните цією сумішшю замариноване м'ясо. Поріжте цибулю, часник і селера, обсмажте на сковороді. Викладіть їх в гусятницю. Окремо обсмажте порізану моркву.
кролик в сметанно-часниковому соусі - фото крок 2
Обсмажте м'ясо до утворення рум'яної скоринки.
кролик в сметанно-часниковому соусі - фото крок 3
Викладіть його поверх овочів, додайте розмарин і чебрець. Викладіть моркву і кілька цілих зубчиків часнику.
кролик в сметанно-часниковому соусі - фото крок 4
Залийте м'ясо з овочами сметаною, додайте спеції за смаком і відправте в розігріту до 170 градусів духовку на 1, 5 годину. Періодично відкривайте кришку і перемішуйте вміст. Готового кролика в соусі подайте на стіл із смаженою картоплею, рисом або овочами.

Схожі рецепти