Козій сир в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Хочете побалувати себе натуральною, корисної і дуже смачною закускою? На сніданок або на святковий стіл, для дітей і дорослих приготуйте козячий сир в домашніх умовах. Чи не прогадаєте!
Я хочу навчити вас, як приготувати козячий сир в домашніх умовах з ароматними травами. Що може бути смачніше скибочки хліба або крекеру з ніжним сирком, який буквально тане в роті? При бажанні можна використовувати абсолютно будь-які спеції, які вам до душі.
- Козяче молоко - 4 L
- Вершки - 1 літр
- Йогурт - 650 грам
- Sychug - 4 штуки
- Вода - 1 Склянка
- Гілочка базиліку - 1 штука
- Гілочка чебрецю - 1 штука
- Гілочка кропу - 1 штука
- Гілочка розмарину - 1 штука
1. Насамперед вимийте трави, обсушити їх трохи. Молоко, вершки і йогурт налийте в глибоку каструлю і поставте на вогонь.
2. Трави загорніть в невеликий мішечок і відправте в каструлю. Так як зробити козячий сир в домашніх умовах, перевіряючи температуру "на око" дуже складно, рекомендую обов'язково використовувати термометр. Виховувати 37 градусів масу, а потім зніміть з вогню. Сичуг розчиніть у воді і влийте тонкою цівкою, постійно помішуючи.
3. Видаліть мішечок з травами, накрийте каструлю кришкою, залиште її в теплі на годинку.
4. Після гострим ножем наріжте масу акуратно.
5. Підготуйте друшляк і марлю (ідеально використовувати спеціальні сіточки для сиру). Акуратно злийте масу.
6. Набір кінець, покладіть зверху невеликий вантаж (або ж просто підвісьте абикуди). Коли стече основна рідина, можна встановити більш важкий вантаж, щоб надати йому текстуру щільніше. І нехай вилежується так годину-дві.
7. Взагалі можна залишити його і на добу-дві, але я більше консистенцію, як зазвичай виходить у мене. Посоліть трохи сир за смаком, додайте перець і подрібнені трави (по бажанню).
8. І ось така краса виходить. Смачного!