Котлети з корюшки
(покроковий рецепт з фото)
Всім любителям рибних котлет пропоную рецепт на замітку. Соковиті, м'які всередині та хрусткі зовні котлети з корюшки. Прекрасний пісний варіант або відмінне різноманітність повсякденного меню.
Пропоную приготувати котлети з корюшки. Залежно від бажаного розміру, з даної кількості інгредієнтів виходить від 5 до 10 штук, цього цілком вистачить, щоб смачно і ситно нагодувати всю сім'ю. За рахунок картоплі, котлети прекрасно тримають форму, тому готуються без додавання яєць. Ідеально для тих, хто дотримується посту або просто не вживає яйця. Рибу для оброблення бажано брати злегка підморожені, тоді весь процес не забере у вас багато часу і сил. Котлети виходять смачні і соковиті, спробуйте!
- Корюшка - 400 грам
- Картопля - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
- Крупа манна - За смаком (для панірування)
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
Підготуйте всі інгредієнти.
Корюшку очистіть від нутрощів, видаліть хвіст, голову і плавники, вийміть хребет. Промийте рибу під проточною водою і обсушити паперовим рушником.
Прокрутіть рибу через м'ясорубку або подрібніть в чаші комбайна.
Подрібніть таким же способом цибулю і картоплю. Додайте сіль і чорний мелений перець або будь-які інші спеції за смаком.
Добре все перемішайте. Якщо маса здасться рідкуватий, то можна згустити її 2-3 ложками манної крупи.
З отримав фаршу сформуйте котлети і обваляйте їх з усіх боків в манки. Готові котлети можна заморозити і дістати в потрібний час, а можна посмажити відразу.
Розігрійте на сковороді олію і викладіть отримані котлети.
Обсмажте їх з двох сторін до появи хрусткої скоринки.
Котлети з корюшки готові. Подавати можна як закуску або як самостійну страву з будь-яким гарніром. Смачного!