Рецепт Юшка з корюшки фото

Юшка з корюшки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Корюшка
Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Веганські страви
На обід , Корисний обід
Супи , Вуха
Кількість порцій: 4
Час приготування: 40 хв.

Якщо у вас вдома є маленька дитина або літні батьки-тітки-дядьки, то цей рецепт для вас! Корюшка - справжня риба-вітамін. Юшка з неї підвищує тонус і покращує самопочуття. Так що готуємо!

Опис приготування:

Корюшка - маленька, але дуже смачна рибка. Що з нею тільки не роблять - і смажать, і маринують, і сіль. А ще готують юшку. Дуже корисну, треба зауважити, адже в корюшці є і вітаміни групи В, і вітаміни А і D, і маса мікроелементів - кальцій, фосфор, кобальт, йод, мідь, марганець, магній тощо. Тому пропоную не відкладати цей рецепт в довгий ящик, а порадувати всю сім'ю смачною юшкою з корюшки.

  • Корюшка - 10 штук
  • Картопля - 2 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Коріння селери - 1/4 штуки
  • Лук-пориста - 1/4 штуки
  • Корінь петрушки - 1/4 штуки
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Морква - 1 штука
  • Чорний перець горошком - - За смаком
юшка з корюшки - фото крок 1
Картопля вимити, почистити, нарізати кубиками.
юшка з корюшки - фото крок 2
Цибулю почистити, дрібно нарізати.
юшка з корюшки - фото крок 3
Морква вимити, почистити, нарізати кружечками.
юшка з корюшки - фото крок 4
У каструлю налити води, поставити на вогонь. Покласти туди коріння і підготовлені овочі.
юшка з корюшки - фото крок 5
Як все закипить слід зменшити вогонь додати лавровий лист, мускатний горіх, чорний перець горошком, сіль і перець. Варити до готовності овочів.
юшка з корюшки - фото крок 6
Корюшок вимити, очистити від луски, випатрати, відрізати голови. Покласти в суп.
юшка з корюшки - фото крок 7
Зелень вимити, дрібно нарізати.
юшка з корюшки - фото крок 8
Дати вусі прокипеть хвилин 5. Після цього вимкнути, засипати половину зелені, дати трохи настоятися. Розлити по тарілках, посипати зеленню. Смачного!

Схожі рецепти