Юшка з корюшки
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас вдома є маленька дитина або літні батьки-тітки-дядьки, то цей рецепт для вас! Корюшка - справжня риба-вітамін. Юшка з неї підвищує тонус і покращує самопочуття. Так що готуємо!
Корюшка - маленька, але дуже смачна рибка. Що з нею тільки не роблять - і смажать, і маринують, і сіль. А ще готують юшку. Дуже корисну, треба зауважити, адже в корюшці є і вітаміни групи В, і вітаміни А і D, і маса мікроелементів - кальцій, фосфор, кобальт, йод, мідь, марганець, магній тощо. Тому пропоную не відкладати цей рецепт в довгий ящик, а порадувати всю сім'ю смачною юшкою з корюшки.
- Корюшка - 10 штук
- Картопля - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Коріння селери - 1/4 штуки
- Лук-пориста - 1/4 штуки
- Корінь петрушки - 1/4 штуки
- Лавровий лист - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Морква - 1 штука
- Чорний перець горошком - - За смаком
Картопля вимити, почистити, нарізати кубиками.
Цибулю почистити, дрібно нарізати.
Морква вимити, почистити, нарізати кружечками.
У каструлю налити води, поставити на вогонь. Покласти туди коріння і підготовлені овочі.
Як все закипить слід зменшити вогонь додати лавровий лист, мускатний горіх, чорний перець горошком, сіль і перець. Варити до готовності овочів.
Корюшок вимити, очистити від луски, випатрати, відрізати голови. Покласти в суп.
Зелень вимити, дрібно нарізати.
Дати вусі прокипеть хвилин 5. Після цього вимкнути, засипати половину зелені, дати трохи настоятися. Розлити по тарілках, посипати зеленню. Смачного!