Шпроти з корюшки в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Корюшка - універсальна рибка, підходить навіть на шпроти, а рецепт їх приготування дуже простий. Ділюся їм з вами, виходить так само як з покупної баночки і навіть краще!
Приготувати шпроти з корюшки дуже просто і швидко. Покрокова інструкція вам на допомогу. Рідкий дим вибирайте якісний, натуральний.
- Корюшка - 500 грам (патрання)
- Вода - 0, 5 L
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Масло рослинне - 50 мілілітрів (оливкова)
- Чай з bergamotom - 1 штука (пакетик)
- Рідкий дим - 15 грам (натуральний)
Підготуйте інгредієнти, корюшку почистіть заздалегідь.
Підготуйте розсіл, для цього закип'ятіть 0, 5 літра води, покладіть сіль, цукор, пакетик чорного чаю з бергамотом, рідкий дим. Дайте настоятися і охолонути до кімнатної температури.
У форму для запікання щільно викладіть рибу, поперчіть, збризніть оливковим маслом.
Залийте корюшку розсолом, щоб він повністю її покривал, відправте в духовку при мінімальній температурі на 2 годину, перевертати рибу не слід.
Дістаньте з духовки готові шпроти, якщо розсолу залишилося багато, його слід злити. Остудіть до кімнатної температури.
Подавайте шпроти з корюшки так, як ви звикли подавати звичайні шпроти. До них відмінно підходить зелень, овочі. Вийшли справжнісінькі шпроти, дуже смачні! Зберігати їх краще в закритому посуді в холодильнику.