Рецепт Шпроти з корюшки в домашніх умовах фото

Шпроти з корюшки в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Корюшка
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Корюшка - універсальна рибка, підходить навіть на шпроти, а рецепт їх приготування дуже простий. Ділюся їм з вами, виходить так само як з покупної баночки і навіть краще!

Опис приготування:

Приготувати шпроти з корюшки дуже просто і швидко. Покрокова інструкція вам на допомогу. Рідкий дим вибирайте якісний, натуральний.

  • Корюшка - 500 грам (патрання)
  • Вода - 0, 5 L
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Перець чорний мелений - 1 щіпка
  • Масло рослинне - 50 мілілітрів (оливкова)
  • Чай з bergamotom - 1 штука (пакетик)
  • Рідкий дим - 15 грам (натуральний)
шпроти з корюшки в домашніх умовах - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти, корюшку почистіть заздалегідь.
шпроти з корюшки в домашніх умовах - фото крок 2
Підготуйте розсіл, для цього закип'ятіть 0, 5 літра води, покладіть сіль, цукор, пакетик чорного чаю з бергамотом, рідкий дим. Дайте настоятися і охолонути до кімнатної температури.
шпроти з корюшки в домашніх умовах - фото крок 3
У форму для запікання щільно викладіть рибу, поперчіть, збризніть оливковим маслом.
шпроти з корюшки в домашніх умовах - фото крок 4
Залийте корюшку розсолом, щоб він повністю її покривал, відправте в духовку при мінімальній температурі на 2 годину, перевертати рибу не слід.
шпроти з корюшки в домашніх умовах - фото крок 5
Дістаньте з духовки готові шпроти, якщо розсолу залишилося багато, його слід злити. Остудіть до кімнатної температури.
шпроти з корюшки в домашніх умовах - фото крок 6
Подавайте шпроти з корюшки так, як ви звикли подавати звичайні шпроти. До них відмінно підходить зелень, овочі. Вийшли справжнісінькі шпроти, дуже смачні! Зберігати їх краще в закритому посуді в холодильнику.

Схожі рецепти