Рецепт Домашні шпроти з салаки фото

Домашні шпроти з салаки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти
Для дітей , На святковий стіл , Фуршет
Кількість порцій: 1-2
Час приготування: 25 хв.

Щоб спробувати ароматні шпроти і зробити смачні бутерброди, необов'язково йти в магазин за консервами. Можна придбати свіжу салаку і створити шпроти в домашніх умовах приблизно за 25 хвилин.

Опис приготування:

Напередодні свята приготуйте такі апетитні шпроти на своїй кухні і охолодіть їх в холодильнику. При подачі на святковий стіл гості навіть не здогадаються, що рибка була куплена, а приготовлена ​​самостійно. Будьте готові до того, що все попросять рецепт страви, коли ви їм відкриєте цей секрет.

  • Salaka - 400 грам
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Чай чорний - 2 штуки (два пакетики без добавок)
  • Рослинна олія - 50 мілілітрів
  • Перець чорний горошок - 10-15 штук
  • Лавровий лист - 5-6 штук
  • Вода - 100 мілілітрів
домашні шпроти з салаки - фото крок 1
Підготуйте зазначені інгредієнти.
домашні шпроти з салаки - фото крок 2
Рибку промийте у воді, відірвіть у кожної з них голову і видаліть нутрощі разом з чорною плівкою. Ретельно промийте.
домашні шпроти з салаки - фото крок 3
Викладіть в казан, ківш або каструлю з антипригарним дном спинками верх, бажано рядами.
домашні шпроти з салаки - фото крок 4
Всипте сіль, горошини чорного перцю, лаврове листя, додайте пакетики з чайною заваркою.
домашні шпроти з салаки - фото крок 5
Влийте рослинне масло без запаху: оливкова, соняшникова, кукурудзяна.
домашні шпроти з салаки - фото крок 6
Влийте воду і помістіть ємність на плиту, включаючи самий мінімальний нагрів. За бажанням на рибок можна викласти блюдце, щоб вони не розкрилися і не поламалися протягом варіння.
домашні шпроти з салаки - фото крок 7
Накрийте ємність кришкою і тушкуйте близько 20 хвилин з моменту закипання.
домашні шпроти з салаки - фото крок 8
Готові шпроти викладіть на тарілку і подайте до столу як в гарячому, так і в холодному вигляді - вони однаково смачні.

Схожі рецепти