Домашні шпроти з салаки
(покроковий рецепт з фото)
Щоб спробувати ароматні шпроти і зробити смачні бутерброди, необов'язково йти в магазин за консервами. Можна придбати свіжу салаку і створити шпроти в домашніх умовах приблизно за 25 хвилин.
Напередодні свята приготуйте такі апетитні шпроти на своїй кухні і охолодіть їх в холодильнику. При подачі на святковий стіл гості навіть не здогадаються, що рибка була куплена, а приготовлена самостійно. Будьте готові до того, що все попросять рецепт страви, коли ви їм відкриєте цей секрет.
- Salaka - 400 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Чай чорний - 2 штуки (два пакетики без добавок)
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Перець чорний горошок - 10-15 штук
- Лавровий лист - 5-6 штук
- Вода - 100 мілілітрів
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Рибку промийте у воді, відірвіть у кожної з них голову і видаліть нутрощі разом з чорною плівкою. Ретельно промийте.
Викладіть в казан, ківш або каструлю з антипригарним дном спинками верх, бажано рядами.
Всипте сіль, горошини чорного перцю, лаврове листя, додайте пакетики з чайною заваркою.
Влийте рослинне масло без запаху: оливкова, соняшникова, кукурудзяна.
Влийте воду і помістіть ємність на плиту, включаючи самий мінімальний нагрів. За бажанням на рибок можна викласти блюдце, щоб вони не розкрилися і не поламалися протягом варіння.
Накрийте ємність кришкою і тушкуйте близько 20 хвилин з моменту закипання.
Готові шпроти викладіть на тарілку і подайте до столу як в гарячому, так і в холодному вигляді - вони однаково смачні.