Домашні шпроти
(покроковий рецепт з фото)
Любителів і навіть відданих фанатів у цій маленької рибки вистачає навіть при всій різноманітності консервів в супермаркетах. Ми все одно купуємо шпроти: дуже вже смачні! Спробуємо їх приготувати.
Цей простий рецепт домашніх шпрот, звичайно ж, відрізняється від оригіналу, але насправді зовсім не суттєво: вам сподобається і смак, і аромат цієї холодної закуски. Просто спробуйте приготувати, вам обов'язково припаде до душі така рибка!
- Kilkee - 1 кілограм
- Чай чорний - 2 чайних ложки (або три пакетика)
- Окріп - 1 Склянка
- Масло рослинне - 0.5 склянки
- Сіль - 1 Чайна ложка (можна і більше)
1. Рибу промиваємо, видаляємо голови і нутрощі. А ще при бажанні очищаємо її від кісток, але я цього не роблю. Складаємо в каструлю.
2. Заливаємо підготовлену рибу соняшниковою олією. В окремій мисці заливаємо окропом чай, розчиняємо сіль. Нехай заварюється, поки повністю не охолоне. Цю заварку відцідити і вливаємо до риби. Тушкуємо на маленькому вогні півтори години без перемішування.
3. Ось таку красу отримуємо! Смачного!