Рецепт Домашні шпроти в мультиварці фото

Домашні шпроти в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Мойва
Для дітей, На святковий стіл, Фуршет

Краща їжа це та, що приготовлена ​​вдома. І навіть улюблені шпроти можна приготувати в домашніх умовах. І нехай вони не так пахнуть копчення, зате вони без шкоди. Ділюся рецептом!

Смачні та безпечні консерви цілком реально зробити вдома без будь-яких зусиль. Якщо ж вам все таки дуже хочеться отримати запах копчення, додайте кілька крапель рідкого диму. Але його потрібно брати дуже хорошої якості. Мойву можна замінити на велику кільку.

  • Мойва - 300 грам (свіжа)
  • Чай Чарний - 3 штуки (пакетика)
  • Сіль - За смаком
  • Чорний перець - 3 штуки (горошок)
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Гвоздика - 2 штуки (ціла)
  • Соус "теріякі" - 1 Ст. Ложка
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
домашні шпроти в мультиварці - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування домашніх шпрот в мультиварці.
домашні шпроти в мультиварці - фото крок 2
У мойви видаліть голови, нутрощі. Вимийте і висушіть рибу.
домашні шпроти в мультиварці - фото крок 3
Чашу мультиварки змастіть рослинною олією і викладіть рибу. Додайте лавровий лист, перець і гвоздику.
домашні шпроти в мультиварці - фото крок 4
У миску влийте 2 столові ложки олії і додайте соус "теріякі" .
домашні шпроти в мультиварці - фото крок 5
Заваріть чай і дайте настоятися 5 хвилин. Потім вийміть пакетики, відіжміть і влийте заварку в миску з маслом і соусом. Перемішайте до однорідного стану.
домашні шпроти в мультиварці - фото крок 6
Влийте підготовлену рідину в чашу мультиварки.
домашні шпроти в мультиварці - фото крок 7
Встановіть чашу в мультиварку, закрийте кришку і встановіть режим "гасіння", час 1 час. Після приготування залиште до повного охолодження.
домашні шпроти в мультиварці - фото крок 8
Перекладіть готові шпроти на блюдо і подавайте до столу. Смачного!

Схожі рецепти