Домашні шпроти в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Краща їжа це та, що приготовлена вдома. І навіть улюблені шпроти можна приготувати в домашніх умовах. І нехай вони не так пахнуть копчення, зате вони без шкоди. Ділюся рецептом!
Смачні та безпечні консерви цілком реально зробити вдома без будь-яких зусиль. Якщо ж вам все таки дуже хочеться отримати запах копчення, додайте кілька крапель рідкого диму. Але його потрібно брати дуже хорошої якості. Мойву можна замінити на велику кільку.
- Мойва - 300 грам (свіжа)
- Чай Чарний - 3 штуки (пакетика)
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - 3 штуки (горошок)
- Лавровий лист - 1 штука
- Гвоздика - 2 штуки (ціла)
- Соус "теріякі" - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування домашніх шпрот в мультиварці.
У мойви видаліть голови, нутрощі. Вимийте і висушіть рибу.
Чашу мультиварки змастіть рослинною олією і викладіть рибу. Додайте лавровий лист, перець і гвоздику.
У миску влийте 2 столові ложки олії і додайте соус "теріякі" .
Заваріть чай і дайте настоятися 5 хвилин. Потім вийміть пакетики, відіжміть і влийте заварку в миску з маслом і соусом. Перемішайте до однорідного стану.
Влийте підготовлену рідину в чашу мультиварки.
Встановіть чашу в мультиварку, закрийте кришку і встановіть режим "гасіння", час 1 час. Після приготування залиште до повного охолодження.
Перекладіть готові шпроти на блюдо і подавайте до столу. Смачного!