Домашні шпроти з кільки
(покроковий рецепт з фото)
Щоб приготувати шпроти, не потрібно великого вміння і дорогих продуктів. Досить купити кільку. Вона прекрасно підійде для цієї страви. Домашні шпроти в рази корисніше покупних. Ділюся рецептом!
Рецепт приготування домашніх шпрот з кільки дуже простий і з ним впорається навіть починаюча господиня. Дотримуйтеся рецепту і блюдо вас порадує своїм смаком!
- Kilkee - 700 грам (свіжоморожена або охолоджена)
- Чайна заварка - 1, 5 Ст. Ложки
- Вода - 150 мілілітрів
- Сіль - 0, 5 Ст. Ложки
- Цукор - 0, 5 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Гвоздика - 4-5 штук
- Чорний перець - 0, 5 чайних ложки (горошком)
- Вода - 150 мілілітрів
- Масло рослинне - 0, 5 склянки (стакан об'ємом 200 мл.)
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Заваріть чайну заварку окропом. Відставте в сторону.
Кільку вимийте. Видаліть голови і нутрощі.
Візьміть сотейник або каструлю з товстим дном. На дно розкришите 1 лавровий лист, покладіть половину вказаної кількості перцю і гвоздики.
Процідіть заварений чай. Додайте до нього цукор, сіль. Розмішайте.
У сотейник або каструлю викладіть підготовлену кільку. Зверху розкришити другий лист лаврушки і додайте другу половину перцю і гвоздики. Залийте чаєм і рослинним маслом. Поставте на вогонь. Як тільки все закипить, зменшіть на самий мінімальний вогонь і варіть 1 час 10 хвилин. Перемішувати не треба! Каструлю можна злегка трусити.
Після закінчення часу зніміть готові шпроти з вогню. Під закритою кришкою залиште на 3 години при кімнатній температурі.
Через зазначений час розкладіть в банки або в пластикову тару. Приберіть в холодильник. Повністю охолонути. Після можна подавати до столу.
Смачного!