Рецепт Домашні шпроти з кільки фото

Домашні шпроти з кільки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти
Для дітей , На святковий стіл , Фуршет
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 5 г. 40 хв.

Щоб приготувати шпроти, не потрібно великого вміння і дорогих продуктів. Досить купити кільку. Вона прекрасно підійде для цієї страви. Домашні шпроти в рази корисніше покупних. Ділюся рецептом!

Опис приготування:

Рецепт приготування домашніх шпрот з кільки дуже простий і з ним впорається навіть починаюча господиня. Дотримуйтеся рецепту і блюдо вас порадує своїм смаком!

  • Kilkee - 700 грам (свіжоморожена або охолоджена)
  • Чайна заварка - 1, 5 Ст. Ложки
  • Вода - 150 мілілітрів
  • Сіль - 0, 5 Ст. Ложки
  • Цукор - 0, 5 Ст. Ложки
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Гвоздика - 4-5 штук
  • Чорний перець - 0, 5 чайних ложки (горошком)
  • Вода - 150 мілілітрів
  • Масло рослинне - 0, 5 склянки (стакан об'ємом 200 мл.)
домашні шпроти з кільки - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
домашні шпроти з кільки - фото крок 2
Заваріть чайну заварку окропом. Відставте в сторону.
домашні шпроти з кільки - фото крок 3
Кільку вимийте. Видаліть голови і нутрощі.
домашні шпроти з кільки - фото крок 4
Візьміть сотейник або каструлю з товстим дном. На дно розкришите 1 лавровий лист, покладіть половину вказаної кількості перцю і гвоздики.
домашні шпроти з кільки - фото крок 5
Процідіть заварений чай. Додайте до нього цукор, сіль. Розмішайте.
домашні шпроти з кільки - фото крок 6
У сотейник або каструлю викладіть підготовлену кільку. Зверху розкришити другий лист лаврушки і додайте другу половину перцю і гвоздики. Залийте чаєм і рослинним маслом. Поставте на вогонь. Як тільки все закипить, зменшіть на самий мінімальний вогонь і варіть 1 час 10 хвилин. Перемішувати не треба! Каструлю можна злегка трусити.
домашні шпроти з кільки - фото крок 7
Після закінчення часу зніміть готові шпроти з вогню. Під закритою кришкою залиште на 3 години при кімнатній температурі.
домашні шпроти з кільки - фото крок 8
Через зазначений час розкладіть в банки або в пластикову тару. Приберіть в холодильник. Повністю охолонути. Після можна подавати до столу.
домашні шпроти з кільки - фото крок 9
Смачного!

Схожі рецепти