Рецепт Котлети з червоноперки фото

Котлети з червоноперки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , Для дітей
Гарячі страви , Котлети
Кількість порцій: 16 - 18
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Ви вважаєте, що з невеликої кістлявою риби не можна нічого зробити? Спробуйте приготувати котлети з красноперки, вони дуже ніжні і смачні. Ви будете приємно здивовані!

Опис приготування:

Котлети з червоноперки - це чудове смачна страва на кожен день. Але вони також можуть стати незабутнім ласощами для різноманітності святкового столу. Подавайте котлети з красноперки гарячими або теплими з гарніром зі свіжих або тушкованих овочів, макаронами або будь-якими кашами.

  • Краснопірка - 1, 5 кілограма
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Сало - 100 грам
  • Куряче яйце - 1 штука
  • Хліб - 1 скибочку
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Борошно - За смаком (для панірування)
котлети з червоноперки - фото крок 1
1. Свіжу красноперку ​​очистіть від луски (чиститься вона досить легко), розріжте черевце, дістаньте з нього всі нутрощі, гарненько промийте водою.
котлети з червоноперки - фото крок 2
2. Тепер відріжте голову і плавники, видаліть хребет містить усі кістки. Отримане філе красноперки складіть в окремий посуд. З голів, хвостів і хребтів зваріть рибний бульйон (він знадобиться вам пізніше).
котлети з червоноперки - фото крок 3
3. Філе красноперки кілька разів пропустіть через м'ясорубку. Якщо ви турбуєтеся, що в червоноперці багато кісток, не хвилюйтеся: при готуванні вони розпарити і їх практично не буде чутно.
котлети з червоноперки - фото крок 4
4. Сало і цибулю також пропустіть через м'ясорубку. Шматок білого хліба замочіть в молоці, відіжміть і розімніть в кашку. З'єднайте з рибним фаршем цибулю, сало, хліб, сіль, спеції і яйце, все ретельно перемішайте.
котлети з червоноперки - фото крок 5
5. З отриманого рибного фаршу зробіть невеликі котлети, обваляйте їх борошні (можна в панірувальних сухарях, по бажанню).
котлети з червоноперки - фото крок 6
6. Котлети обсмажте на розігрітій олії на середньому вогні до золотої скоринки, не накриваючи кришкою.
котлети з червоноперки - фото крок 7
7. До обсмаженою котлет влийте рибний бульйон (про який я писала в другому пункті) так, щоб вони були покриті на 2/3. Накрийте кришкою, тушкуйте хвилин 8-10 на дуже маленькому вогні. Якщо у вас все котлети не влазять на сковороду, перекладіть їх в відповідну каструлю з товстим дном і тушкуйте в ній. Котлети з червоноперки готові!

Схожі рецепти