Рецепт Котлети київські фото

Котлети київські
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Молочні продукти , Птах , Курка , Вершкове масло
Дієтичне харчування , Низькокалорійні
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Котлети
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Чи не кожен кухар вирішується приготувати котлети по-київськи. Ця страва вважається вершиною майстерності. Тому я розповім, як приготувати котлети київські у себе вдома. Чи впораються навіть початківці кулінари.

Опис приготування:

Котлети київські - це не найпростіше блюдо, але воно безперечно варто витраченого часу: ніжне куряче м'ясо, покрите хрусткою паніровці, а всередині ароматне масло, яке робить котлети особливо соковитими ... Складність полягає в тому, щоб правильно сформувати котлету, адже нам потрібно, щоб масло не просочилося через отвори під час обсмажування. Дерзайте, і у вас вийде чудове блюдо, яким можна здивувати своїх домочадців і гостей.

  • Куряча грудка - 700 грам (три половинки грудки)
  • Яйця - 2-3 штук
  • Молоко - 1/3 склянки
  • Хлібні крихти - 2 склянки (або панірувальні сухарі)
  • Борошно - 1 Склянка
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Сіль, спеції - За смаком
  • Рослинна олія для смаження - 4 Ст. Ложки
1
Вбийте яйця в миску, додайте молоко, посоліть і збийте до однорідного стану
2
Наступний крок вимагає певної вправності: потрібно надрізати кожну грудку посередині, трохи не доходячи до краю, так, щоб вийшов один широкий шматочок.
3
Покладіть курячі грудки внутрішньою стороною догори, накрийте харчовою плівкою і відбийте молоточком. Натріть відбиті шматочки курки сіллю і перцем і покладіть посередині шматочок вершкового масла.
4
Ретельно загорніть філе, щоб не було ніяких отворів, і покладіть його в морозильну камеру на 20-30 хвилин.
5
Тепер нам необхідно запечатати котлету за допомогою борошна, молочно-яєчної суміші і хлібних крихт. Спочатку обваляйте котлету в борошні, потім занурте її в збите яйце, а слідом - в панірувальні сухарі. Останні два кроки повторіть ще раз.
6
Розігрійте в сковороді олію і занурте в нього котлети так, щоб вони наполовину були покриті киплячим маслом. Смажте на сильному вогні, через 3 хвилини переверніть і готуйте ще пару хвилин.
7
Перекладіть котлети в форму для випічки і запікайте 10-15 хвилин при 180 градусах.

Схожі рецепти