Консерви з гусака
(покроковий рецепт з фото)
Гусь - птах важлива. І не тільки запечений. Але і тушонка з нього відмінна! А вже якщо вона ще й приготовлена власноруч… Те це просто невимовно смачно!
При слові "тушонка" багато хто відразу згадує заводські банки з незрозумілим вмістом. У вас саме так? Значить прийшов час зробити тушонку самим. Я пропоную вам зробити тушонку з гусака. Це тільки здається, що все довго, незрозуміло і клопітно. Насправді, за допомогою рецепта тушонки з гусака все не так складно. Що, не швидко, але результат того вартий! І ви будете точно знати, що ж саме лежить в банку.
- Тушка гуся - 1 штука
- Лавровий лист - 3 штуки
- Чорний перець горошком - 6 штук
- Сіль - За смаком
Тушку гусака вимити, очистити від пір'я.
З гусака зняти шкіру, нарізати порційно. Скласти в миску, посипати сіллю, перцем. Залишити на годину.
У банки (чисті і сухі) покласти лавровий лист і перець горошком. Зверху щільно укладаємо шматочки гусака, заповнюючи банку трохи більше ніж на 2/3. Закрити банки фольгою зверху і поставити в холодну духовку на годину при температурі 150 градусів. Через годину збільшити температуру до 180 градусів і гасити ще годину. Під час готування духовку відкривати не можна.
Після закінчення гасіння, не відкриваючи духовку, дати банкам постояти ще 30 хвилин. Через пів години, коли банки трохи охолонуть в духовці, дістати їх і закатати кришками. Консервований gotova. Смачного!