Холодець з гусака
(покроковий рецепт з фото)
Прекрасне холодець з птиці на всі випадки життя. Ділюся з вами рецептом холодцю з гусака - повинен бути в кожній кулінарній книзі!
Гусь як і курка або індичка непогано підходить для заливного. Бульйон виходить наваристим, навіть желатин не знадобиться, щоб все застигло. До того ж, птах менш калорійна, ніж свинина, але ніжніша, ніж яловичина. Під час новорічних свят - такий холодець з гусака знадобиться кожній господині. А знадобиться лише один гусак, бажано, не старий. Дивимося рецепт.
- Гусь - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 2 штуки
- Часник - 1 штука
- Лавровий лист - 3 штуки
- Сіль, перець - За смаком
Підготуйте інгредієнти.
Овочі, м'ясо промийте. М'ясо відправляємо варитися, не забуваємо знімати пінку. Коли закипить, зменшуємо вогонь, додаємо цибулю і моркву. Варимо години 4. В кінці додаємо спеції.
Дістаємо м'ясо, бульйон нехай ще раз закипить. Подрібнюємо м'ясо, морква відварну ріжемо кружечками. Викладаємо в формочки. Бульйон проціджуємо.
Заливаємо бульйоном, даємо охолонути. Потім відправляємо в холодильник годин на 6-8.
Готовий холодець з гусака подаємо, прикрасивши зеленню. Смачного!
Готовий холодець з гусака подаємо, прикрасивши зеленню. Смачного!