Рецепт Холодець з гусака фото

Холодець з гусака
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Гусь
Рецепти без шкоди
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Фуршет , Різдво
Холодець
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 13 г. 0 хв.

Прекрасне холодець з птиці на всі випадки життя. Ділюся з вами рецептом холодцю з гусака - повинен бути в кожній кулінарній книзі!

Опис приготування:

Гусь як і курка або індичка непогано підходить для заливного. Бульйон виходить наваристим, навіть желатин не знадобиться, щоб все застигло. До того ж, птах менш калорійна, ніж свинина, але ніжніша, ніж яловичина. Під час новорічних свят - такий холодець з гусака знадобиться кожній господині. А знадобиться лише один гусак, бажано, не старий. Дивимося рецепт.

  • Гусь - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля - 2 штуки
  • Часник - 1 штука
  • Лавровий лист - 3 штуки
  • Сіль, перець - За смаком
холодець з гусака - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
холодець з гусака - фото крок 2
Овочі, м'ясо промийте. М'ясо відправляємо варитися, не забуваємо знімати пінку. Коли закипить, зменшуємо вогонь, додаємо цибулю і моркву. Варимо години 4. В кінці додаємо спеції.
холодець з гусака - фото крок 3
Дістаємо м'ясо, бульйон нехай ще раз закипить. Подрібнюємо м'ясо, морква відварну ріжемо кружечками. Викладаємо в формочки. Бульйон проціджуємо.
холодець з гусака - фото крок 4
Заливаємо бульйоном, даємо охолонути. Потім відправляємо в холодильник годин на 6-8.
Готовий холодець з гусака подаємо, прикрасивши зеленню. Смачного!

Схожі рецепти