Рецепт Бешбармак з гусака фото

Бешбармак з гусака
(покроковий рецепт з фото)

Казахська кухня
Птах , Гусь
Вегетаріанське харчування
На обід
Гарячі страви
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Дуже смачний варіант традиційного бешбармака. Тим, хто любить м'ясо гусака, безсумнівно припаде до смаку. Готувати легко і просто.

Опис приготування:

П’ять пальців - це дуже популярна страва. Готують його з різного м'яса, але ось одна моя знайома башкирка стверджує, що справжній башкирський бешбармак саме з гусятиною. Пропоную вам приготувати бешбармак з гусака у цій простому рецептом.

1. М'ясо гусака добре промиваємо і розрізаємо на шматки. Заливаємо водою і ставимо варитися на слабкий вогонь. Вода повинна покривати м'ясо мінімум на 1.5 см. Коли м'ясо закипить, знімаємо піну. Додаємо вимиту неочищену цибулину і варимо гусака до тих пір, поки м'ясо не буде добре відділятися від кісток. На це йде приблизно години дві.

2. Робимо тісто для локшини. З борошна, яєць і дуже холодної води замішуємо круте тісто. Не забудьте додати 1-2 дрібка солі. Розкачуємо тісто дуже тонко - товщиною приблизно 2 мм. Нарізаємо розкатаний пласт на ромбики, розміром 4 з 4 см. Злегка присипаємо вийшла локшину для бешбармака борошном і залишаємо підсихати.

3. Чистимо лук і шаткуємо на півкільця. Складаємо порізану цибулю в глибокий посуд і заливаємо гарячим бульйоном, який бажано зібрати з верхнього шару каструлі в якій вариться гусак.

4. Виймаємо готове м'ясо з бульйону. Цибулину з бульйону викидаємо. У киплячому бульйоні варимо локшину. Вариться вона швидко - буквально 3-4 хвилини.

5. Викладаємо готову локшину на блюдо, поверх неї розкладаємо м'ясо гусака. Можна з кісточками. Потім все це посипається-поливається цибулею, який ми заварювали бульйоном. Можна додати різаною зелені. Бульйон подається окремо. По бажанню, додайте чорний перець. Хоча башкири вважають за краще обходиться без спецій:)

От і все, смачне і ароматне блюдо готове! Смачного!


  • М'ясо гусяче - 1, 5 кілограма
  • Борошно - 2-2, 5 склянки
  • Яйця - 2 штуки
  • Вода - 0, 5 склянки (для тіста)
  • Сіль - 0, 5 Ст. Ложки
  • Цибуля - 3 штуки
  • Перець мелений чорний - 1-2 Щепоток (по бажанню
    )
П’ять пальців - це дуже популярна страва. Готують його з різного м'яса, але ось одна моя знайома башкирка стверджує, що справжній башкирський бешбармак саме з гусятиною. Пропоную вам приготувати бешбармак з гусака у цій простому рецептом.

1. М'ясо гусака добре промиваємо і розрізаємо на шматки. Заливаємо водою і ставимо варитися на слабкий вогонь. Вода повинна покривати м'ясо мінімум на 1.5 см. Коли м'ясо закипить, знімаємо піну. Додаємо вимиту неочищену цибулину і варимо гусака до тих пір, поки м'ясо не буде добре відділятися від кісток. На це йде приблизно години дві.

2. Робимо тісто для локшини. З борошна, яєць і дуже холодної води замішуємо круте тісто. Не забудьте додати 1-2 дрібка солі. Розкачуємо тісто дуже тонко - товщиною приблизно 2 мм. Нарізаємо розкатаний пласт на ромбики, розміром 4 з 4 см. Злегка присипаємо вийшла локшину для бешбармака борошном і залишаємо підсихати.

3. Чистимо лук і шаткуємо на півкільця. Складаємо порізану цибулю в глибокий посуд і заливаємо гарячим бульйоном, який бажано зібрати з верхнього шару каструлі в якій вариться гусак.

4. Виймаємо готове м'ясо з бульйону. Цибулину з бульйону викидаємо. У киплячому бульйоні варимо локшину. Вариться вона швидко - буквально 3-4 хвилини.

5. Викладаємо готову локшину на блюдо, поверх неї розкладаємо м'ясо гусака. Можна з кісточками. Потім все це посипається-поливається цибулею, який ми заварювали бульйоном. Можна додати різаною зелені. Бульйон подається окремо. По бажанню, додайте чорний перець. Хоча башкири вважають за краще обходиться без спецій:)

От і все, смачне і ароматне блюдо готове! Смачного!

Схожі рецепти