Рецепт Печеня з гусака фото

Печеня з гусака
(покроковий рецепт з фото)

Мексиканська кухня
Птах, Гусь
ПП рецепти
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви, Печеня

Раніше печеня з гусака було однією з візитних карток візантійської кухні. Щоб наблизитися до духу тих часів, Попробуем рецепт приготовления жаркого из гуся в домашних условиях.

Рецепт, як приготувати печеню з гусака, нескладний у приготуванні, але результат виходить просто відмінним. Це те блюдо, яким можна нагодувати велику сім'ю, і все залишаться ситими. Звичайно, спекотне можна готувати з будь-якого виду м'яса, але мені дуже подобається саме з гусака. При чому я обов'язково купую домашнього гусака, з ним блюдо виходить в міру жирним, з дуже яскравим і насиченим смаком.

  • М'ясо гусяче - 600 грам
  • Картопля - 8 штук
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Томатна паста розведена водою (або томатний сік) - 1 Склянка
  • Овочевий або м'ясний бульйон - 2 склянки
  • Рослинна олія - За смаком (для смаження)
печеня з гусака - фото крок 1
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Овочі очистіть і промийте. Частини гусака поріжте на невеликі шматки, щоб його було легше обсмажувати.
печеня з гусака - фото крок 2
2. У сковороді розігрійте пару столових ложок рослинного масла. Викладіть м'ясо і обсмажте до появи скоринки (5-7 хвилин). Приправити сіллю і poperčite.
печеня з гусака - фото крок 3
3. Влийте томатний сік або томатну пасту, розведену у воді. Тушкуйте м'ясо 10 хвилин.
печеня з гусака - фото крок 4
4.Тим часом картопля поріжте на невеликі шматочки або часточками, як вам більше подобається.
печеня з гусака - фото крок 5
5. Цибулину поріжте четвертькольцами. А моркву натріть на дрібній тертці.
печеня з гусака - фото крок 6
6.Для приготування печені можна використовувати великий глиняний горщик, бойлер, утятницу або більшу жароміцних скляну форму. Я використовую утятницу. М'ясо викладіть на дно посуду в якій будете готувати печеня, вилийте також весь томатний соус, який залишився в сковороді.
печеня з гусака - фото крок 7
7. Слідом за м'ясом покладіть картоплю і злегка присолите.
печеня з гусака - фото крок 8
8. Потім викладіть цибулю, покладіть пару листочків лаврового листа.
печеня з гусака - фото крок 9
9.Останнім шаром викладіть натерту моркву. Залийте все бульйоном і відправте в духовку на 40-60 хвилин (температура 180 градусів). Бажано посуд, в якій готуєте спекотне, накрити кришкою.
печеня з гусака - фото крок 10
10.Печеня з гусака готове. Їжте із задоволенням!

Схожі рецепти