Рецепт Китайські пиріжки на пару фото

Китайські пиріжки на пару
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Китайська кухня
Тісто, Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Випічка, Страви на пару, Пиріжки

Китайська кухня не обмежується приготуванням свинини, качки, рису або локшини. Ось недавно робив смачна страва, і сьогодні розповім докладний рецепт, як приготувати китайські пиріжки на пару.

Останнім часом мене дуже зацікавила китайська кухня і її різноманітність. Вирішив крім гарячих страв і салатів спробувати що-небудь з випічки, і не прогадав. Звичайне дріжджове тісто стало основою для смачних парових пиріжків з незвичайною начинкою, завдяки якій пиріжки і отримали таку популярність.

  • Дріжджі - 10 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Цукровий пісок - 1 Ст. Ложка
  • Молоко - 150 мілілітрів
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Борошно пшеничне - 2 склянки
  • Яйце - 1 штука
  • Фарш - 0, 5 кілограма
  • Капуста Кім чи - 200 грам
  • Цибулина - 1 штука
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
  • Сіль і перець - За смаком
китайські пиріжки на пару - фото крок 1
1. Насамперед готую опару для дріжджового тіста: молоко підігрівають до кімнатної температури, потім розчиняю в ньому дріжджі і кладу цукровий пісок, перемішую і залишаю на 10 хвилин. Борошно просівають в окрему миску.
китайські пиріжки на пару - фото крок 2
2. У просіяне борошно вбиваю куряче яйце і вливаю заздалегідь розтоплене вершкове масло, вливаю цю суміш в приготовану опару.
китайські пиріжки на пару - фото крок 3
3. Замішую тісто щільне і накриваю його рушником, залишаю при кімнатній температурі на 2 годину.
китайські пиріжки на пару - фото крок 4
4. Через 2 години тісто збільшилося в об'ємі в два рази, обминають його ще раз і залишаю вже на півгодини.
китайські пиріжки на пару - фото крок 5
5. Цибулину і часник чищу і нарізаю дуже дрібно, потім перемішую їх між собою.
китайські пиріжки на пару - фото крок 6
6. Сковороду розігріваю з невеликою кількістю рослинного масла, викладаю спершу м'ясний фарш, а потім і цибулю з часником. За смаком додаю сіль, перець і соєвий соус, обсмажую 7 хвилин.
китайські пиріжки на пару - фото крок 7
7. Капусту Кім чи перекладаю на сито і промиваю трохи від зайвого перцю.
китайські пиріжки на пару - фото крок 8
8. Промиту капусту подрібнюю, щоб начинка була однорідною.
китайські пиріжки на пару - фото крок 9
9. Змішую обсмажений фарш і капусту, при необхідності досолюю.
китайські пиріжки на пару - фото крок 10
10. Від загальної маси тесту відділяю шматок, розкочують його товщиною 0, 5-0, 8 см, по центру викладаю приготовлену начинку.
китайські пиріжки на пару - фото крок 11
11. Скріплюю між собою всі сторони, а потім ще в центрі скріплюю кути, по виду виходять великі манти, те ж саме проробляю і з іншим тестом.
китайські пиріжки на пару - фото крок 12
12. Китайські пиріжки кладу в пароварку і готую 30-35 хвилин, після чого готові пиріжки перекладаю на тарілку і подаю до столу.

Схожі рецепти