Китайські пиріжки на пару
(покроковий рецепт з фото)
Китайська кухня не обмежується приготуванням свинини, качки, рису або локшини. Ось недавно робив смачна страва, і сьогодні розповім докладний рецепт, як приготувати китайські пиріжки на пару.
Останнім часом мене дуже зацікавила китайська кухня і її різноманітність. Вирішив крім гарячих страв і салатів спробувати що-небудь з випічки, і не прогадав. Звичайне дріжджове тісто стало основою для смачних парових пиріжків з незвичайною начинкою, завдяки якій пиріжки і отримали таку популярність.
- Дріжджі - 10 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Цукровий пісок - 1 Ст. Ложка
- Молоко - 150 мілілітрів
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Яйце - 1 штука
- Фарш - 0, 5 кілограма
- Капуста Кім чи - 200 грам
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Сіль і перець - За смаком
1. Насамперед готую опару для дріжджового тіста: молоко підігрівають до кімнатної температури, потім розчиняю в ньому дріжджі і кладу цукровий пісок, перемішую і залишаю на 10 хвилин. Борошно просівають в окрему миску.
2. У просіяне борошно вбиваю куряче яйце і вливаю заздалегідь розтоплене вершкове масло, вливаю цю суміш в приготовану опару.
3. Замішую тісто щільне і накриваю його рушником, залишаю при кімнатній температурі на 2 годину.
4. Через 2 години тісто збільшилося в об'ємі в два рази, обминають його ще раз і залишаю вже на півгодини.
5. Цибулину і часник чищу і нарізаю дуже дрібно, потім перемішую їх між собою.
6. Сковороду розігріваю з невеликою кількістю рослинного масла, викладаю спершу м'ясний фарш, а потім і цибулю з часником. За смаком додаю сіль, перець і соєвий соус, обсмажую 7 хвилин.
7. Капусту Кім чи перекладаю на сито і промиваю трохи від зайвого перцю.
8. Промиту капусту подрібнюю, щоб начинка була однорідною.
9. Змішую обсмажений фарш і капусту, при необхідності досолюю.
10. Від загальної маси тесту відділяю шматок, розкочують його товщиною 0, 5-0, 8 см, по центру викладаю приготовлену начинку.
11. Скріплюю між собою всі сторони, а потім ще в центрі скріплюю кути, по виду виходять великі манти, те ж саме проробляю і з іншим тестом.
12. Китайські пиріжки кладу в пароварку і готую 30-35 хвилин, після чого готові пиріжки перекладаю на тарілку і подаю до столу.