Китайські пиріжки
(покроковий рецепт з фото)
Любителям східної кухні рекомендую спробувати рецепт приготування китайських пиріжків - оригінальних і дуже апетитних. Соковита начинка і дивно смачне тісто.
Ці незвичайні парові китайські пиріжки в домашніх умовах - справжня знахідка для тих, хто любить експериментувати на кухні. Начинка може бути не тільки з курки, але також грибна або рисова, наприклад.
- Дріжджі - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Борошно - 400 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Вода - 150 мілілітрів
- Куряче філе - 300 грам
- Цибулина - 1 штука
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Яйце - 2 штуки
1. Дріжджі відправити в теплу (не гарячу! ) воду разом з цукром. Залишити на 5-10 хвилин.
2. Поступово всипати борошно, попередньо просіяний її з сіллю.
3. Тісто має бути м'яким і пористим. Залишити його в теплому місці під рушником, щоб воно підходило.
4. На сковороді розігріти олію. Очистити цибулину і нарізати великими шматочками. Викласти на сковороду і обсмажити до прозорості. Тим часом вимити і нарізати філе. Обсмажити з цибулею на середньому вогні до готовності, посолити і поперчити за смаком. В рецепт приготування китайських пиріжків можна використовувати соєвий соус, кунжут та інші спеції за смаком.
5. Тісто має збільшитися в обсязі.
6. Тоді його можна розділити на кілька частин, скачавши ковбаскою.
7. Потім нарізати і скачати кульки. Накрити рушником, щоб тісто продовжувало підходити.
8. Розім'яти тісто коржем і викласти начинку. В даному випадку класичний рецепт китайських пиріжків доповнений ще і відварною яйцем, нарізаним середніми шматочками. Заліпити краю зверху.
9. Викласти пиріжки в пароварку. Для зручності можна використовувати паперові форми для кексів. Готові китайські пиріжки в домашніх умовах трохи остудити і подавати до столу.