Kendyuh
(покроковий рецепт з фото)
Ви коли-небудь готували Кендюх в домашніх умовах? Якщо ще не доводилося, а бажання спробувати є, тоді рекомендую запам'ятовувати рецепт і повторити його на своїй кухні. Дуже цікаве блюдо!
Варіантів, як приготувати Кендюх, є чимало. В основному всі вони відрізняються тільки в начинці. Тут ви можете експериментувати, використовуючи не тільки пшоно, але і гречану, рисову або будь-яку іншу крупу за смаком. Варіювати можна також і інші інгредієнти начинки. Головне, щоб в результаті у вас вийшло апетитне і ситне блюдо традиційної російської кухні.
- Шлунок - 1 штука
- Сало - 100 грам
- М'ясо - 300 грам
- Цибулина - 2 штуки
- Пшоно - 100 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
![Kendyuh - фото крок 1](https://kuhari.com.ua/img/kendiuh-251131.webp)
1. Ось такі інгредієнти використовуються в даному рецепті приготування Кендюхов.
![Kendyuh - фото крок 2](https://kuhari.com.ua/img/kendiuh-251132.webp)
2. Для початку сам шлунок необхідно як слід очистити під проточною водою, а потім залити холодною водою. Змінюючи воду на чисту щопівгодини, залиште його вимочувати години на 4. Якщо час дозволяє, можна годин на 10.
![Kendyuh - фото крок 3](https://kuhari.com.ua/img/kendiuh-251133.webp)
3. Доведіть до кипіння воду в каструлі, опустіть туди шлунок на пару хвилин. Після акуратно дістаньте і остудіть.
![Kendyuh - фото крок 4](https://kuhari.com.ua/img/kendiuh-251135.webp)
4. Вимийте, обсушити і наріжте невеликими шматочками м'ясо.
![Kendyuh - фото крок 5](https://kuhari.com.ua/img/kendiuh-251136.webp)
5. На розігріту сковороду викладіть сало, обсмажте його пару хвилин. Очистіть і подрібніть цибулю, викладіть його слідом. Смажте на середньому вогні, періодично помішуючи.
![Kendyuh - фото крок 6](https://kuhari.com.ua/img/kendiuh-251138.webp)
6. До обсмаженої цибулі додайте м'ясо, продовжуйте смажити ще 5-10 хвилин. Після всипте крупу. Посоліть і поперчіть за смаком, все як слід перемішайте.
![Kendyuh - фото крок 7](https://kuhari.com.ua/img/kendiuh-251139.webp)
7. Отриману начинку акуратно помістіть в шлунок. Якщо Кендюх в домашніх умовах з іншого крупою, залиште близько третини вільного простору, щоб каша як слід розбухла.
![Kendyuh - фото крок 8](https://kuhari.com.ua/img/kendiuh-251140.webp)
8. Щільною ниткою зав'яжіть, щоб начинка вся опинилася всередині.
![Kendyuh - фото крок 9](https://kuhari.com.ua/img/kendiuh-251141.webp)
9. Викладіть акуратно в киплячу воду. Додайте сіль, часник, лавровий лист і інші спеції при бажанні.
![Kendyuh - фото крок 10](https://kuhari.com.ua/img/kendiuh-251142.webp)
10. Приблизно через 2-2.5 години можна обережно перемістити його на сковороду і обсмажити з усіх боків до рум'яної.
![Kendyuh - фото крок 11](https://kuhari.com.ua/img/kendiuh-251143.webp)
11. Ось і весь секрет, як приготувати Кендюх з пшоном і м'ясом. Смачного!