Кекс з хурмою
(покроковий рецепт з фото)
Будь-яка домашня випічка завжди дуже смачна, а якщо додати до неї трохи фруктів або ягід, то вона стане ще й корисна. Пропоную приготувати кекс з хурмою, про користь якої думаю не треба говорити.
Кекс за цим рецептом виходить вологий і в той же час дуже ніжний, трохи розсипчастий. Приголомшливий аромат і неповторний смак не залишить вас байдужими. Для більш пікантного смаку додамо трохи мандариновою нотки. Якщо ви любитель кориці, то сміливо можете додати і її. Хурму для цієї випічки вибирайте переспілі, тверда тут ні в якому разі не піде. Сподіваюся рецепт вам сподобається, спробуйте!
- Борошно - 400 грам
- Яйце - 3 штуки
- Мухобойка - 2 штуки
- Вершкове масло - 200 грам
- Цукор - 200 грам
- Розпушувач тіста - 2 чайних ложки
- Ванілін - 1 грам
- Мандарин - 2 штуки
Підготуйте всі інгредієнти. Вершкове масло заздалегідь розм'якшити при кімнатній температурі.
Збийте м'яке вершкове масло з цукром і ваніліном.
Додайте по одному яйця, кожен раз збиваючи масу до однорідності.
Тепер додайте пюре хурми. Для цього я розрізаю хурму навпіл і тру на тертці, шкурка яка залишиться в руках нам не знадобиться. Використовуємо тільки м'якоть. Якщо хурма попалася ну дуже соковита, то частина соку краще попередньо злити.
Перемішайте, додайте розпушувач і частинами введіть борошно, кожен раз перемішуючи тісто ложкою.
В кінці додайте розрізані навпіл часточки мандарина.
Перемішайте все ще раз. Має вийти досить густе і в'язке тісто.
Перекладіть тісто в змащену маслом і присипану борошном форму для випічки.
Випікайте кекс при 180 градусах близько години. Готовність можна перевірити дерев'яною шпажкою. Дайте випічці трохи охолонути, після чого акуратно вийміть з форми і перекладіть на тарілку.
Кекс з хурмою готовий. Розріжте його на порції і подайте до столу. Смачного!