М'ясо, запечене з хурмою, яблуком і цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні хочу запропонувати вам неймовірно смачне, апетитне святкове блюдо, яке підкорить вас і ваших гостей різноманіттям смакових відтінків і ароматів. Обов'язково приготуйте!
Рецепт, як приготувати м'ясо, запечене з хурмою, яблуком і цибулею, дуже простий і не зажадає від вас багато часу. Звичайно, початковий етап пропустити не можна, саме завдяки йому м'ясо виходить дуже соковитим всередині, а скоринка при цьому красива, поджарістая. Цю страву можна назвати по-справжньому святковим, гостям воно неодмінно сподобається. Обов'язково спробуйте!
- Свинина - 700 грам
- Мухобойка - 1 штука
- Яблуко - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Паприка мелена - 1/2 чайних ложки
- Кориця мелена - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Яблуко вибирайте кислих сортів. Свинину можна взяти будь-яку, в цей раз я взяла вирізку.
Хурму, яблуко і цибулю наріжте кружальцями або половинками кружечків, залежить від розміру.
М'ясо обсмажте в олії на сковороді по 2 хвилини з кожного боку. Це потрібно, щоб запечатати соки всередині м'яса і зробити його більш соковитим.
На гарячій свинині зробіть надрізи, не доходячи до краю приблизно 2 см. Сумішшю спецій і солі натріть м'ясо зовні і в розрізах.
У кожен розріз вкладіть скибочки хурми, яблука та цибулі.
Змастіть свинину медом, щоб в процесі запікання утворилася гарна скоринка. Загорніть м'ясо у фольгу, складену в два шари і відправте в духовку на 60-80 хвилин.
М'ясо готове. Воно вийшло дуже соковитим, ніжним і ароматним.