Галета з хурмою
(покроковий рецепт з фото)
Ніколи раніше не готував випічку з хурмою, думав, що не вийде нічого путнього. Якщо ви до цих пір сумніваєтеся робити чи ні, то розповім про своє творіння, як приготувати галети з хурмою.
Для такої галети можна використовувати злегка Недозрілий хурму, якщо вже купили таку. За формою можна зробити галету будь, у мене була звичайна кругла для випічки пирогів, підійде і звичайний лист. До хурмі можна додати інші фрукти, думаю, вони тільки поліпшать смак.
- Борошно пшеничне - 1, 5 склянки
- Вершкове масло - 125 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Цукровий пісок - 1 Ст. Ложка
- Холодна вода - 3 Ст. Ложки
- Мухобойка - 1 штука
- Сухий пудинг - 40 грам
- Молоко - 1 Склянка
- Цедра лимону - 1 Ст. Ложка
1
Хурму очистіть від шкірки, наріжте її невеликими шматочками і посипте лимонною цедрою.
2
Готуємо тісто: вершкове масло заздалегідь відправте в холодильник, потім натріть його на тертці.
3
В іншій мисці змішайте пшеничне борошно, щіпку солі, цукровий пісок. До маслу влийте холодну воду і додайте сухі складові.
4
Розімніть тісто руками і сформуйте з нього кому, оберніть в плівку і відправте в холодильник на півгодини. Сухий пудинг розмішайте в склянці молока.
5
Дістаньте тісто з холодильника і розкачайте в тонкий пласт, викладіть його в форму, сформуйте бортики і наколи тісто виделкою.
6
Шматочки хурми викладіть у форму і залийте розведеним пудингом, відправте в розігріту до 170 градусів духовку на 40 хвилин.
7
Дістаньте галету і дайте їй час на охолодження, потім наріжте шматочками і подавайте до столу.