Яловичина, тушкована з хурмою
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви нічого не маєте проти поєднання фруктів з м'ясом, тоді рекомендую спробувати повторити цей нескладний і дуже апетитний варіант, як приготувати яловичину, тушковану з хурмою і грушею.
В даному випадку готується страва в мультиварці, але якщо у вас під рукою немає техніки, то гасити прекрасно можна і на плиті. Солодкуваті нотки чудово доповнюють смак м'яса, а соус на основі червоного вина завершує цей ансамбль. Блюдо нескладне в процесі, так що відмінно підійде на обід або вечерю. Час приготування безпосередньо залежить від шматочка м'яса і особливостей вашої техніки.
- Яловичина - 1 кілограм
- Рослинна олія - 3 чайних ложки
- Сіль і перець - За смаком
- Цибулина - 1 штука
- Стебло селери - 2-3 штук
- Часник - 2-3 зубчиків
- Бульйон - 2 склянки
- Червоне сухе вино - 1/3 склянки
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Груша - 3 штуки
- Мухобойка - 4 штуки
1. М'ясо вимийте, обсушити і обсмажити на сковороді з чуточкой масла на сильному вогні. Посоліть і поперчіть за смаком. Обсмажене м'ясо викладіть в чашу мультиварки. На сковороді тим часом обсмажте подрібнену цибулю, часник, селера хвилин 5.
2. Викладіть овочі в чашу. Додайте бульйон, вино, лавровий лист, ще трохи солі при необхідності. На програмі "гасіння" готуйте близько години.
Хурму і груші вимийте, обсушити і наріжте невеликими шматочками.
Хурму і груші вимийте, обсушити і наріжте невеликими шматочками.
3. Через годину додайте в мультиварку хурму і груші. Увімкніть програму "гасіння" хвилин 30 і доведіть м'ясо до готовності.
4. Смачного!