Кавказький шашлик
(покроковий рецепт з фото)
Хочу розповісти, як приготувати кавказький шашлик в простому маринаді. Звичайно, він готується зі свіжого баранячого м'яса, а маринад складається всього лише з ріпчастої цибулі і деяких спецій.
Маринувати шашлик ні в якому разі не варто в металевому посуді, інакше кислота оцту і лимонного соку може втсупіть в реакцію з металом. Краще вибрати емальовану або скляну миску (або навіть пластикове відерце).
Якщо ви смажите шашлик по-кавказьки на мангалі, то найкраще використовувати вугілля з деревини фруктових дерев. Так м'ясо вийде ароматні.
- Баранина - 1 кілограм (ниркова частина або м'ясо з задньої ноги)
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки
- Оцет винний - 2 Ст. Ложки
- Сік лимонний - 3 Ст. Ложки
- Braai - За смаком
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець - За смаком
Для шашлику краще вибрати м'ясо молодого баранчика. Філе потрібно добре промити і нарізати на порційні шматки. Оптимальні шматочки для шашлику - 50-80 грамів.
Тепер приготуйте маринад. Змішайте оцет і лимонний сік. Можна використовувати тільки оцет або тільки сік. До них добовьте трохи солі і перцю. Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями або шматочками подрібніше, помістіть в оцет, наливати 0, 5 склянки чистої води.
Прийшов час укласти м'ясо в маринад і гарненько перемішати все руками. За смаком туди можна покласти горошинки запашного перцю або лавровий лист. Маринують м'ясо не менше 6 годин в холодному місці, накривши його кришкою.
Залишилося засмажити баранину. Такий шашлик можна обсмажувати на багатті на природі, на грилі або ж в домашній шашличницю. Він завжди виходить ніжним і соковитим. Подавайте готове м'ясо з кінзою або інший свіжою зеленню.