Рецепт Кавказький шашлик фото

Кавказький шашлик
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
М'ясо, Баранина
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На природу
Гарячі страви, Шашлик

Хочу розповісти, як приготувати кавказький шашлик в простому маринаді. Звичайно, він готується зі свіжого баранячого м'яса, а маринад складається всього лише з ріпчастої цибулі і деяких спецій.

Маринувати шашлик ні в якому разі не варто в металевому посуді, інакше кислота оцту і лимонного соку може втсупіть в реакцію з металом. Краще вибрати емальовану або скляну миску (або навіть пластикове відерце).

Якщо ви смажите шашлик по-кавказьки на мангалі, то найкраще використовувати вугілля з деревини фруктових дерев. Так м'ясо вийде ароматні.


  • Баранина - 1 кілограм (ниркова частина або м'ясо з задньої ноги)
  • Цибуля ріпчаста - 3 штуки
  • Оцет винний - 2 Ст. Ложки
  • Сік лимонний - 3 Ст. Ложки
  • Braai - За смаком
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Перець - За смаком
кавказький шашлик - фото крок 1
Для шашлику краще вибрати м'ясо молодого баранчика. Філе потрібно добре промити і нарізати на порційні шматки. Оптимальні шматочки для шашлику - 50-80 грамів.
кавказький шашлик - фото крок 2
Тепер приготуйте маринад. Змішайте оцет і лимонний сік. Можна використовувати тільки оцет або тільки сік. До них добовьте трохи солі і перцю. Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями або шматочками подрібніше, помістіть в оцет, наливати 0, 5 склянки чистої води.
кавказький шашлик - фото крок 3
Прийшов час укласти м'ясо в маринад і гарненько перемішати все руками. За смаком туди можна покласти горошинки запашного перцю або лавровий лист. Маринують м'ясо не менше 6 годин в холодному місці, накривши його кришкою.
кавказький шашлик - фото крок 4
Залишилося засмажити баранину. Такий шашлик можна обсмажувати на багатті на природі, на грилі або ж в домашній шашличницю. Він завжди виходить ніжним і соковитим. Подавайте готове м'ясо з кінзою або інший свіжою зеленню.

Схожі рецепти