Кавказький плов
(покроковий рецепт з фото)
Кавказький плов неодмінно потрібно готувати з баранини. Тоді він виходить ароматним і "правильним" . Зробити це можна за допомогою мультиварки. Тоді процес буде набагато простіше і не завдасть клопоту.
Якщо вам цікаво, як приготувати кавказький плов, то цей рецепт прийде вам на виручку. Плов можна зробити, як в мультиварці, так і в товстостінній казанку. Багато господині в процесі приготування не кладуть очищений часник, а кидають цілу головку прямо з лушпинням. Після її слід прибрати, а часник віддасть весь свій аромат.
- Баранина - 800 грам
- Мал - 400 грам
- Морква - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Часник - 1 штука
- Сіль, перець, паприка - За смаком
- Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
Баранину промийте і зачистите від зайвого жиру. EE Відділи кісток, якщо необхідно, м'ясо наріжте шматочками. Поставте мультиварку в режим смаження і обсмажте м'ясо на рослинному маслі до золотистого кольору.
Переведіть мультиварку в режим гасіння і влийте в чашу до м'яса стакан води. Гасіть баранину сорок хвилин.
Очистіть моркву і цибулю. Вимийте овочі та наріжте цибулю півкільцями, а моркву натріть на крупній тертці. Додайте овочі в мультиварку. Додати сіль, поперчіть, додати перець.
Овочі млоїте в режимі випічки десять хвилин. Потім очистіть часник і викладіть зубчики в плов.
Додайте в плов рис і будь-які спеції на ваш розсуд. Залийте все водою так, щоб вона покривала рис на два пальця. Чи не перемішуйте, готуйте сорок хвилин в режимі гасіння до повної готовності.