Картопля з м'ясом в казані
(покроковий рецепт з фото)
Просте і ситне блюдо, яке можна приготувати на обід як на багатті, природа, так і вдома на кухонній плиті. Особливо сподобається це блюдо чоловікам, адже приготувати його вони легко зможуть самі.
Смачне і ситне блюдо, картоплю з м'ясом, дуже легко приготувати в казані не тільки на багатті, природа, але і вдома на плиті. Ця страва, приготоване в казані, набуває особливого смаку і ні в яке порівняння не йде з аналогічним блюдом, але приготованим в звичайній каструлі. Не вірите? Скористайтеся цим простим рецептом приготування картоплі з м'ясом в казані і переконайтеся. Якщо вам не до вподоби сиру цибулю, його можна обсмажити, додавши в казан разом з морквою.
Дивіться, як приготувати картоплю з м'ясом в казані.
- Свинина - 500 грам (м'якоть)
- Картопля - 6 штук
- Морква - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Часник - 1 зубчик
- Томатна паста - 1-2 Ст. Ложок (за смаком)
- Сіль - 1, 5 чайних ложки (за смаком)
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
М'якоть свинини вимиємо, обрізаємо плівки і наріжемо шматочками, розміром як на шашлик.
Казань кладуть на тарілку, наливаємо в нього рослинне масло і добре розігріваємо на вогні трохи більше середнього. Потім викладаємо в гаряче масло шматочки м'яса і обсмажуємо до легкого рум'янцю.
Чистимо моркву і нарізаємо великою соломкою або брусочками.
Додаємо моркву до м'яса, перемішуємо і обсмажуємо
Очистимо картопля, вимиємо й наріжемо великими шматочками.
Морква повинна обсмажити приблизно до такого стану.
Викладаємо в казан картопля.
І доливаємо води стільки, щоб вона злегка покрила картоплю або трохи більше, якщо ви любите печеня з підливою.
Коли страва в казані закипить, додамо всі спеції: сіль, томатну пасту, перець, лавровий лист і будь-які інші спеції. Зменшуємо вогонь і продовжуємо готувати хвилин 30. Потім прибираємо казан з вогню, додамо подрібнений часник і дамо страві настоятися хвилин 10-15.
Очистимо цибулю і наріжемо тонкими півкільцями. Злегка пам'ятаємо його, нехай стане м'якше. Можна скропити лимонним соком або оцтом.
Викладаємо нашу ароматну картоплю з м'ясом в тарілку, посипаємо цибулею і подаємо до столу.