Гречка з м'ясом в казані
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви вирішили приготувати обід для великої родини, вам на допомогу прийде цей рецепт з якого ви дізнаєтеся як приготувати гречку з м'ясом в казані. Смачне і ситне блюдо, яке сподобається всім!
Гречану кашу готують найчастіше в якості гарніру, подають з молоком або м'ясними підливками. Я ж хочу запропонувати вам рецепт з якого ви дізнаєтеся як приготувати гречану кашу з м'ясом в казані - обід або вечерю для великої родини. Рецепт абсолютно не складний, у вас все вийде смачно!
- Гречка - 600 грам
- М'ясо - 600 грам (баранина, яловичина, свинина)
- Морква - 400 грам
- Цибуля ріпчаста - 200 грам
- Масло рослинне - 100 мілілітрів
- Вершкове масло - 100 грам
- Сіль - 2 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
Розігріваємо в казані рослинне масло і додамо до нього 50-60 грам вершкового масла. Очистимо цибулю, наріжемо підлозі кілець і відправимо в казан хвилин на 7-8.
Нарізаємо м'ясо невеликими шматочками і відправляємо до цибулі. Обсмажуємо до напівготовності.
Очистимо морква і наріжемо тонкою соломкою. Додаємо в казан до м'яса з цибулею і перемішуємо. Наливаємо приблизно літр води. Як закипить, додамо сіль і спеції. І варимо під кришкою на невеликому вогні до готовності м'яса.
На сковороді розігріваємо масло, що залишилося і обсмажуємо гречану крупу хвилин 10, не забуваємо помішувати.
Перекладаємо гречку в казан, разравниваем.
І заливаємо гарячою водою приблизно на 1.5 см вище рівня крупи. Варимо без кришки до википання рідини.
Зробимо в каші отвори за допомогою держака ложки, накриваємо казан кришкою і продовжуємо варити кашу на маленькому вогні хвилин 30.
Потім перемішуємо кашу, розкладаємо по тарілках і приємного апетиту!