Рецепт Картопля по-вірменськи фото

Картопля по-вірменськи
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня , Кавказька кухня
Овочі , Картопля
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Гарніри
Кількість порцій: 2
Час приготування: 40 хв.

Простий і шалено смачний рецепт картоплі по-вірменськи повинен бути в книзі рецептів кожної господині. Картопля з пряними спеціями і часником виходить дуже ароматною і хрусткою. Смакота!

Опис приготування:

Картопля по-вірменськи - одне з улюблених страв в моїй родині. Здавалося б, такий простий рецепт, всього лише запечена картопля, але в поєднанні з пряним каррі і часником виходить просто супер смакота. Ділюся рецептом як приготувати таку картопельку. Все дуже просто: готуємо маринад з масла і спецій, змішуємо з картоплею і в духовку. Є кілька секретів приготування цієї страви, сміливо беріть на замітку. Щоб картопля вийшла хрусткою, після того як поріже тонкими часточками, промийте її 3-4 рази під холодною водою. А якщо любите запечену картоплю помягче, при випіканні накрийте фольгою і зніміть її за 5-7 хвилин до готовності. Так картопля вийде не тільки м'якою, але ще і буде красивого золотистого кольору. Ця страва відмінно підходить на кожен день, але і на святковому столі буде дуже навіть доречно.

  • Картопля - 500 грам
  • Часник - 1 зубчик
  • Сіль - 2 щіпки
  • Каррі - 1 Чайна ложка
  • Масло рослинне - 25 мілілітрів
картопля по-вірменськи - фото крок 1
Для початку почистіть картоплю. Ретельно вимийте і поріжте тонкими слайсами товщиною пару міліметрів.
картопля по-вірменськи - фото крок 2
Промийте картоплю в холодній воді кілька разів, щоб вона віддала крохмаль. Чим більше разів промиваєте, тим більше хрусткою вийде картопелька.
картопля по-вірменськи - фото крок 3
Тепер потрібно приготувати маринад. Часник шануючи, попустить через прес, додайте рослинне масло і пряну каррі. Гарненько все перемішайте.
картопля по-вірменськи - фото крок 4
Картоплю обсушити за допомогою рушники. Так вона не пригорить до форми і збереже гарний вигляд.
картопля по-вірменськи - фото крок 5
Вилийте маринад в картоплю, посоліть і гарненько все перемішайте. Кожен шматочок повинен бути в маринаді. Картопля повинна бути яскраво жовтого кольору, який додасть каррі. Викладіть картоплю в форму.
картопля по-вірменськи - фото крок 6
Надішліть блюдо в розігріту до 200 градусів духовку на 20-40 хвилин. Час приготування залежить від кількості картоплі.

Схожі рецепти